Otkrivamo!

Najčešće zablude na koje 'padamo': Jeste sigurni da trebate svaki dan čistiti uši?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Postoje predmeti koje svaki dan koristimo, a da pritom nismo ni svjesni kakve pogreške radimo. Čistite li kozmetičkim štapićima ušni vosak ili su vam roditelji, još dok ste bili dijete, objašnjavali kako žvakaću gumu ne smijete progutati jer će vam u organizmu ostati punih sedam godina i sami se ubrajate u ovu kategoriju.

Postoje predmeti za koje smo uvjereni da ih nerijetko gotovo svakodnevno krivo koristite. Prva takva tiče se predmeta koji koristimo gotovo svaki dan kako bismo očistili ušni vosak. Naša cijenjenja dermatovenerologinja, dr. Jelena Jakić, upozorava da guranjem voska dublje u ušni kanal možemo izazvati upale. Iduća zabluda tiče se korištenja alkohola u kuhanju.

>> Zablude i istine o ljetu!

Naime, iako smo uvjereni kako tijekom kuhanja iz jela ishlapi sav alkohol, činjenice pokazuju drugačije. U jelu ostaje oko 5% alkohola unutar tri sata od kuhanja. Zubna pasta na prištiću ili herpesu samo će dodatno isušiti i iziritirati kožu.

No najučestalija zabluda je da hranu možemo koristiti samo do datuma otisnutog na pakiranju proizvoda. Istraživanja pokazuju da su neke namirnice sigurne za korištenje danima nakon toga.

Naša poznata nutricionistica, Marija Andrijašević, kaže kako su neke namirnice za upotrebu sigurne i šest mjeseci nakon isteka roka trajanja. Naravno, s ovim ipak treba biti oprezan jer kvaliteta naimirnice s vremenom opada pa će tako na primjer keksi postati mekani. No, poznato je kako je nedavno utvrđeno da je pet tisuća godina star med pronađen u Egiptu i danas jestiv i potpuno bezopasan.

Pogledaj i ovo showbuzz Brine se za njega Slomila se: 'Ima cjevčicu kroz koju konzumira hranu'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene