Nakon 28 godina, ovo ljeto glumac Boris Svrtan prvi put provodi sam. Naime, u svibnju se razveo od glumice Nine Erak Svrtan, čime je okončan jedan od najdugovječnijih hrvatskih zvjezdanih brakova.

Galerija


Glumac Boris Svrtan u svibnju se razveo od glumice Nine Erak Svrtan te nakon 28 godina prvi put ljetuje sam.

Na pitanje kakav je osjećaj ljeto provoditi kao slobodan muškarac nakon 28 godina, glumac i ravnatelj kazališta Gavella Boris Svrtan odgovara: "Zapravo nema neke velike promjene. Ja se s velikim ponosom mogu osvrnuti na 28 godina koje smo Nina i ja proveli zajedno. U veoma smo dobrim odnosima i dalje, tako da tu osim nekog prvotnog šoka nema nekih velikih prepreka. Prijatelji mi kažu da smo mi dokaz kako ljudi mogu biti još bolji nego ranije kad se razvedu".

Njihovu razvodu, objašnjava glumac, nije kumovala treća osoba. Bivšoj supruzi, kao uostalom i ona njemu, još je uvijek profesionalna podrška. No čak i ovako mirnim razvodima, priznaje Boris, stresa ne nedostaje.

Nina Erak, Boris Svrtan (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell)
Nina Erak, Boris Svrtan (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell)

"Koliko god razvod donosi lošeg, toliko može donijeti i dobrog. Oslobađa novu energiju, potiče u ljudima skrivene snage i onda otkrivaš sebe ponovno. To je nešto što ne bih svima preporučio kao recept, ali kada dođe do zamora u odnosima, onda je bolje priznati sam sebi da tim putem ne ide dalje i da se potraže novi izvori energije i života", dodaje Svrtan.

Zadržati dobre odnose bilo im je osobito važno jer zajedno brinu o kćeri Petri. "Brinemo se oko Petre i Petrina razvoja, i umjetničkog i ljudskog, i to je naš zajednički prioritet", kaže Svrtan. Petra je poput mame i tate odlučila krenuti u glumačke vode.

"Ima jedna opasnost kad ti dijete objavi da će ići u zanimanje kojim se ti baviš cijeli život jer misliš – je li to zbog inercije ili duboke potrebe. Kod nje je to očito bila duboka potreba zato što je već sada potpuno otvorila neki svoj put i nadrasla je i Ninu i mene u toj dobi", dodao je Svrtan. Ponosni tata kaže da je još odmalena mislio kako bi Petra bila sjajna glumica.

Boris Svrtan (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Boris Svrtan (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

U Dubrovnik je doputovao zbog angažmana na otvorenju Ljetnih igara. Iako je na dubrovačkoj plaži Copacabana uživao u vožnji gliserom, kada je na moru, najradije jedri. Osim što je glumac, Boris Svrtan i ravnatelj je kazališta Gavella. Za oba ova poziva najvažnije je da se obavljaju sa strašću. A ravnateljstvo je, priznaje, posebna vrsta strasti.

"Kad sam god bio hrabar i beskompromisan, onda je to donijelo dobrih rezultata, a svi kompromisi u kazalištu završe u najmanju ruku polovično", izjavio je. Osobito je ponosan što je u kazalištu nedavno održana predstava kojom je ansambl pomogao liječenju kolegice Ankice Dobrić.

"Želim joj svu sreću. Ona je toliko pozitivna i zrači veseljem tako da mislim da je bitka protiv takve bolesti u glavi i ona će ju dobiti, to sam siguran", zaključio je. Nadamo se da ćemo ih uskoro zajedno gledati na pozornici i uživati u strasti kojom se uživljavaju u uloge.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.