U organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića jučer navečer održan je jubilarni, deseti po redu, božićni koncert "Želim život" u sjećanje na Anu.


Pozivima na humanitarni broj 060 9000 građani mogu do 31. prosinca donirati 5,00 kuna (plus PDV) te na taj način pomoći da se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san, i dalje nastavi.
Na ovogodišnjem koncertu brojne posjetitelje su, među ostalim, zabavili Severina, Mejaši, Gibonni, Halid Bešlić, Vatra, Psihomodo Pop, Frajle, Ivan Zak, Maja Šuput i Lana Jurčević i mnoga druga estradna imena.

VELIKO HRVATSKO SRCE - Do sada prikupljeno više od MILIJUN i 200 tisuća kuna, hvala vam

Vezani članci Koncert Zaklade Ana Rukavina - 3 Veliko hrvatsko srce: Unatoč posebnim okolnostima na božićnom koncertu Želim život prikupljeno je više od milijun kuna Humanitarni koncert Želim život Za pamćenje: Prisjetimo se čarobne atmosfere prethodnih godina uoči dosad najposebnijeg izdanja koncerta Želim život!

Brojne osobe iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života javljale su se u "call" centru na pozive građana diljem Hrvatske. Među njima je bila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja je rekla da se u ovakvim trenucima moramo podsjetiti koliko je, prije svega, bitno imati zdravlje te koliko je bitno pomagati i uključiti se u ovakve akcije koje ljudima spašavaju živote.

"Želim život!" - napisala je Ana Rukavina Erceg i ganula hrvatsku javnost. Iskrenom molbom za pomoć, 29-godišnja novinarka, koja se liječila od leukemije, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Kako bi se Ani pomoglo u nabavci skupih lijekova te eventualnom liječenju u SAD-u pokrenuta je akcija "Želim život!" kojoj se svesrdno odazvao velik broj dobrih ljudi.

U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. U ožujku 2007. osnovana je Banka krvi iz pupkovine "Ana Rukavina". Banka djeluje kao javna banka i bit će dio nacionalnog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

 

Snimku koncerta pogledajte na novatv.hr.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook