U 21 sat

Akcija "Želim život": Zaklada Ana Rukavina i Nova TV organiziraju 12. po redu humanitarni koncert

Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 1 Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 1 In Magazin 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 1 +0 Zaklada Ana Rukavina potiče mlade da mijenjaju svijet (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija

Zaklada Ana Rukavina i Nova TV organiziraju 12. po redu humanitarni koncert i akciju "Želim život".

Zaklada Ana Rukavina i Nova TV u utorak organiziraju 12. po redu humanitarni koncert i akciju "Želim život". Nazvan prema iskrenoj molbi za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije 11 godina Ana Rukavina Erceg uputila najbližim prijateljima, ovim se koncertom nastavlja ispunjavati njezin san i pomaže teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Zahvaljujući medijskom partneru i suorganizatoru koncerta, Novoj TV, koncert i humanitarnu akciju moći će pratiti i svi oni koji večeras ne mogu biti na glavnom zagrebačkom trgu.

Pogledaj i ovo Davor Bilman "Vidimo se! " Evo gdje vas Davor Bilman očekuje u što većem broju, no dolazak nije jedina opcija: "Ako slučajno ne možete doći..."

Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 1 Daniel i Damian u borbi za život (Foto: IN magazin) - 1 Foto: In Magazin

Kroz trosatni prijenos uživo koji započinje u 21 sat, gledatelje će voditi poznata televizijska lica Nove TV – Marija Miholjek, Petar Pereža, Mia Kovačić i Dorijan Elezović – te na taj način i ove godine dati svoj doprinos akciji. "Velika mi je čast što od samog početka suradnje Nove TV i Zaklade imam priliku biti dijelom ovog projekta. Poseban je osjećaj biti dio priče koja pruža nadu u ozdravljenje mnogih oboljelih. Nikad neću zaboraviti dan kad je Ana odaslala svoje pismo i svima poslala snažnu poruku da treba pomoć jer – želi život. Pismo je to koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim, a posebno sam ga teško primila jer sam Anu i osobno poznavala. Njezin život nažalost prerano je ugašen, ali je Zaklada, koja nosi njezino ime, učinila puno toga dobroga. S tim ciljem, svi zajedno, nastavljamo i večeras", istaknula je voditeljica Marija Miholjek.

Zaklada Ana Rukavina potiče mlade da mijenjaju svijet (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zaklada Ana Rukavina potiče mlade da mijenjaju svijet (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

"Uvijek se iznova veselim ovom koncertu jer je postao dio hrvatske božićne tradicije. To je dan sjećanja na Anu, dan tuge, ali i ponosa na sve koji su slijedili njezinu želju. Tisuće ljudi su nesebično proširile duh darivanja najvrjednijeg dara, na način da su se upisom u Registar stavili na raspolaganje da nekome daju priliku za novi život. Sretan sam da sam i ove godine dio tima koji će u domove diljem zemlje prenijeti dio tog duha", rekao je ususret koncerta Petar Pereža.

Da koncert nosi posebnu atmosferu slaže se i Dorijan Elezović kojeg je na angažman oko ovog projekta dodatno potaknulo prijateljstvo s osobom koja je bolovala od leukemije. "Ovo je jedan od projekata na kojem svi radimo puni entuzijazma. Ekipa koja ovo stvara je sjajna pa i ne čudi da tu dobru energiju prenesemo i na Trg i na male ekrane. Raditi s ciljem da nekome pomognete jest poticajno. Na ovaj dan nitko ne gleda na sat, svi smo podređeni koncertu i srce ostavimo na ovom projektu. Mi uspijemo ono što mnogi ne mogu – ujediniti cijelu Hrvatsku", rekao je.

Tijekom večeri građani će pozivom na humanitarni broj 060 9000 (5 kn + PDV) imati priliku donirati sredstva za rad Zaklade, a na će im odgovarati brojna lica iz hrvatskog javnog života koja će se okupiti u call centru kavane Johann Franck. Cilj večeri je sakupiti što više sredstava za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. "Jednom na godinu imamo priliku biti plemeniti. Imamo priliku dati nekome nadu za ozdravljenje. Nada je ono što bolesnom čovjeku radi razliku da se ne prepusti i odustane. I jednom na godinu možemo se svi uključiti u val pozitivne energije i zaraznog dobročinstva. Zašto ne iskoristiti tu priliku? Ponosna sam što možemo cijelu jednu godinu završiti na najljepši mogući način i sudjelovati u podupiranju rada Zaklade Ana Rukavina. Budimo plemeniti", poziva Mia Kovačić.

Na koncertu koji počinje u 21 sat gostuju poznata imena domaće i regionalne glazbene scene poput Halida Bešlića, Indire, Crvene jabuke, Maje Šuput, Miroslava Škore, Ivana Zaka, Vatre, Lane Jurčević, Borisa Novkovića, Opće opasnosti, Mie Dimšić i Nives Celzijus. U zagrijavanju publike pomoć će im i poznati voditeljski dvojac Rene Bitorajac i Igor Mešin. Osim u programu Nove TV, koncert će se moći pratiti i na online platformama – portalu DNEVNIK.hr, putem usluge OYO i na društvenim mrežama Nove TV.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene