Pokreni se!

VIDEO Vježbajte s nama: Trening mišićne izdržljivosti!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Odvojite nekoliko minuta i posvetite se vlastitom tijelu. Pokrenite se zajedno s nama.

Iako je petak i svi jedva čekamo završiti posao i započeti vikend, odvojite nekoliko minuta i posvetite se vlastitom tijelu. Pokrenite se zajedno s nama.

U našem 4. izdanju donosimo trening mišićne izdržljivosti.



>> VIDEO Vježbajte s nama: Novi trening s Marijem!

Pogledaj i ovo showbuzz Svi se žene na ljeto Luksuz i ljubav: Sudbonosno lipanjsko 'da' slavnih Hrvata

Zagrijavanje:

1.) Zabacivanje potkoljenica: uspravnih leđa i stisnutog trbuha zabacujte potkoljenice prema natrag. Ruke vrše pokret kao i kad trčite. Zabacujte potkoljenice 30 sekundi.

2.) Izbacivanje potkoljenica: stisnite trbuh i izbacujte potkoljenicu prema naprijed. Pri izbacivanju potkoljenica obratite pozornost da budete stalno na prstima. Ruke također rade. Kad je lijeva potkoljenica naprijed tada je i desna ruka naprijed i obrnuto. Izbacivanje potkoljenica radite 30 sekundi.

3.) Podizanje koljena na prsa u poskocima: u ritmu naizmjenično podižite koljena na prsa. Pri tome obratite pozornost da vam je trbuh stisnut i leđa uspravna. Vježbu izvodite 30 sekundi.

4.) Bočno podizanje koljena u poskocima: radi se po istom principu kao i predhodna vježba samo sad podižemo koljeno bočno od tijela; otvaramo natkoljenicu. Vježbu izvodimo 30 sekundi.


Glavni dio treninga: vježbe izvodimo jednu za drugom, bez odmora. Nakon jednog kruga odmor je od 2- 3 minute. Napravite 3- 4 kruga.

1.) Vježba: marinci. Iz uspravnog položaja spustite se u položaj skleka, zatim ustanite i napravite skok u zrak. Dok izvodite ovu vježbu pokušajte da vam je trbuh uvijek u kontrakciji. Napravite 5 ponavljanja.

2.) Vježba: jumping jack. Iz uspravnog stava širite i skupljajte noge, a istovremeno ruke podižite iznad glave i spuštajte uz tijelo. Vježba se izvodi na način da ste stalno na prstima i u ritmu. Vježbu izvodite 30 sekundi.

3.) Marinci (ponavljamo prvu vježbu 5 ponavljanja.)

4.) Vježba: mountain climbers. Postavite se u položaj skleka. Neka vam tijelo čini jednu blago dijagonalnu liniju. U tom položaju stisnite trbuh i bez podizanja stražnjice krenite naizmjenično privlačit koljena na prsa. Vježbu izvodite 30 sekundi.

5.) Marinci (ponavljamo prvu vježbu 5 ponavljanja.)


Istezanje:


1. Raširite noge i nagnite tijelo u pretklon, rukama pokušajte dirati tlo. Koljena su vam stalno ispružena. Taj položaj zadržite 20 sekundi zatim se nagnite na jednu nogu, opet zadržite 20 sekundi pa na drugu nogu. Ovom vježbom istežete mišiće stražnje strane natkoljenice.

2. U uspravnom položaju uhvatite desnom rukom desno stopalo, približite koljeno uz koljeno i gurnite kukove prema naprijed. Zadržite 20 sekundi pa zamijenite noge. Ovom vježbom istežete mišiće prednje strane natkoljenice.



POKRENI SE

Sportsko – edukativno, zabavni projekt POKRENI SE! poziva Vas u Dubrovnik, Pulu, Zadar, Hvar i Zagreb. Pridružite nam se i vježbate s nama na atraktivnim lokacijama na kojima ćemo i zajedno snimiti sportsku razglednicu koja će obići svijet i predstaviti Hrvatsku u novom svijetlu, atraktvinu, punu pozitivne energije i osviještenih ljudi.

Pridružite nam se u jednom od gradova ovog ljeta, najavite svoj dolazak na www.pokrenise.hr i budite dio ove sportske lifestyle priče ljeta 2013.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene