Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb je poznat kao grad koji voli izvorni sevdah, te će se za ovu koncertnu atrakciju zasigurno tražiti ulaznica više!


Popularni bosanskohercegovački ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolazi u Zagreb te će zagrebačka publika premijerno moći čuti njihove live izvedbe. Halka ansambl čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su Božo Vrećo kao vokalni solist, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Amira Medunjanin sevdahom publiku digla na noge, večeras zadnji koncert!

Vezani članci Božo Vrećo i Đurđa Tedeschi (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Bosanski pjevač stigao na premijeru u sličnoj kreaciji kao i njegova bliska prijateljica Đurđa Tedeschi Božo Vrećo (Foto: Instagram) Božo Vrećo progovorio o odrastanju bez oca i želji da posvoji dijete: ''Kod nas je to nemoguće''

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u  vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

Uz jedinstvenu scensku interpretaciju sevdaha jedan od glavnih aduta ovog ansambla je vokalist Božo Vrećo koji sa svojim androgenim izgledom i vrsnim visokim vokalom daje kvalitetu više cijelom scenskom nastupu ansambla. Koncert će se održati 28.01.2015. godine u 20:00 sati u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, a ulaznice se po cijeni od 100 kuna mogu kupiti na blagajni dvorane te online na www.ulaznice.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook