S obzirom na to da već punu godinu epidemiološka situacija diktira puno toga, organizatori Porina morat će se također prilagoditi.

Galerija


UO Porina će vrlo skoro donijeti odluku kada će se održati ovogodišnja dodjela najprestižnije hrvatske glazbene nagrade. S obzirom na to da već punu godinu epidemiološka situacija diktira puno toga, organizatori Porina morat će se također prilagoditi. Ipak, neke stvari se ne mijenjaju, unatoč pandemiji. Između ostalog, ne mijenja se suradnja s autorom statue Porina, umjetnikom i glazbenikom, odnosno u ovom slučaju – glazbenikom i umjetnikom Ivicom Propadalom.

Vezani članci Porin Dodjela najprestižnije domaće glazbene nagrade Porin ove će se godine održati u Zagrebu, otkrili i datum Zdenka Kovačiček (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) "Žena za sva vremena" i naš cijenjeni skladatelj ovogodišnji su dobitnici nagrade Porin za životno djelo

„Pandemija, koja još uvijek traje nažalost sustavno ostavlja trag na naše živote. Ovog perioda ćemo se jako dugo sjećati, pogotovo mi glazbenici, a i umjetnici općenito. Glazba i umjetnost postoje naravno zbog publike i kontakta s njom, a danas je između nas velika distanca“, komentirao je Propadalo te dodao: „U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje“. I tako je nastao najneobičniji Porin do sada, statua s maskom.

„Naravno, maska je taj štit kroz koji se ne može pjevati i koja u ovom našem slučaju simbolizira šutnju. Moram priznati da sam se u početku bojao da ona implicirana na kristalnoj statueti ne ispadne prebanalna. Međutim, Porin s platinastom maskom djeluje jako elegantno i nosi prepoznatljivu poruku, što nam je i bila namjera“.

Poruka koju nosi ovogodišnji Porin posebno će nam svima ostati urezana u sjećanje: „Zahvalan sam Upravnom odboru na razumijevanju da se ova ideja sprovede u djelo. Nadam se da ćemo iduću godinu statui Porina skinuti masku i prekinuti glazbenu šutnju“, rekao je Propadalo.

Wow! Skinula je 30 kilograma pa se uvukla u uske kožne hlače, a čini se da ne kani stati s mršavljenjem

Hauser kaže da je odlučio pokazati svoju princezu, na plaži su izmjenjivali strastvene poljupce i nježnosti