28. izdanje

Počeo prvi krug glasanja za glazbenu nagradu Porin: "Struka ove godine ima nimalo lagan zadatak"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glasači će i ove godine u dva kruga glasanja odlučiti tko su najbolji u svim kategorijama i tko su dobitnici najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin.

Od početka studenog ured Porina i stručne komisije temeljito su radile na zaprimljenim prijavama za 28. Porin, a sada je vrijeme da glasači odluče tko su nominirani za najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj. Prvi krug glasanja kreće – danas!

Pogledaj i ovo Baby Lasagna na Porinu - 1 nije ju ispuštao iz ruku Baby Lasagna na Porin je stigao u društvu djevojke koja mu je velika podrška u svemu što radi

„Struka će ove godine ispred sebe imati 1784 prijave za 36 kategorija. Nimalo lagan zadatak, ali drago mi je da unatoč pandemiji koja je uzrokovala nezapamćeno lošu godinu za hrvatske glazbenike, glazbeno stvaralaštvo ne staje. Prijavljeno je čak 214 albuma, od toga njih 99 konkurira za kategoriju Album godine, a 299 skladbi prijavljeno je za Pjesmu godine. Imamo i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Ponovno smo svjedočili velikom broju prijava!“, izjavila je glavna tajnica Porina, Ivana Martinac.

Nekoliko je scenarija u pripremi za ovogodišnju dodjelu 28. glazbene nagrade Porin: „Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Nominirane ćemo ove godine saznati 25. veljače online putem YouTube kanala i Facebook stranice Porina. A epidemiološka situacija će diktirati način na koji će se sama Glazbena nagrada Porin ove godine održati. Ali idemo korak po korak, najprije prvi krug nominacija“, rekao je Davor Drezga, izvršni direktor Porina.

Prvi krug glasanja za nominacije počinje danas, a završava 14. veljače u ponoć. Glasači će i ove godine u dva kruga glasanja odlučiti tko su najbolji u svim kategorijama i tko su dobitnici najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin.

Ove godine dodane su dvije nove kategorije – Najbolji album hip hop glazbe i Najbolji album elektroničke glazbe. Osim toga, do sada se dodjeljivala nagrada u kategoriji Najbolja produkcija, a sada je ta kategorija promijenila naziv u Producent godine. Najbolji album za djecu je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna. S obzirom na to da je dodijeljena prošle godine, ove godine se ne dodjeljuje. Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i ove su godine mogli prijaviti autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces ponovno bili uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo te tko su nominirani glazbenici u 36 kategorija bit će poznato 25. veljače na proglašenju nominiranih putem YouTube kanala glazbene nagrade Porin.

Novost je i da je ovo zadnja godina u kojoj će se moći glasati fizički putem pošte. Od sljedeće godine glasanje će biti isključivo putem online aplikacije. Sadašnja situacija s pandemijom dodatni je razlog za takvu odluku. Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene