Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon izvedbe predstave 'Gospođa ministarka' koja završava u 21,50 h organiziran je svečani domjenak na kojem očekujemo glumce iz predstave, autorski tim i mnoge goste iz svijeta kazališta.


U petak, 6. studenoga 2015. u 20 sati, održat će se svečana 100. izvedba predstave "Gospođa ministarka” B. Nušića u režiji Olivera Frljića. Ova predstava premijerno je izvedena 22. rujna 2012. godine, a predstavu je u matičnoj kući i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 45 000 gledatelja.

Vezani članci HNK Zagreb Predah za zdravstvene radnike: HNK Zagreb im daruje hit predstavu Kazalište Planet Art - 4 Nešto novo i inovativno: "Velika zvjerka" doživjela je svoju 200. izvedbu, i to kao prva online predstava

Nakon izvedbe koja završava u 21,50 h organiziran je svečani domjenak na kojem očekujemo glumce iz predstave, autorski tim i mnoge goste iz svijeta kazališta.
“Gospođa ministarka” gostovala je u Beču, gdje je u prepunoj dvorani Akzent teatra doživjela ovacije. Na 29. susretima pozorišta BiH u Brčkom osvojila je Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini. Gostovala je u svibnju 2013. u Novom Sadu u službenoj konkurenciji 58. Sterijinog pozorja te u Narodnom kazalištu Subotica.

Počinje turneja: 30 godina legendarne predstave Željka Ninčića 'AUDICIJA'

U službenoj konkurenciji VIII. festivala mediteranskog teatra „Purgatorije 2013.“ u Tivtu, kao zadnja kazališna izvedba u konkurenciji, ova je popularna predstava uz nekoliko aplauza na otvorenoj sceni, zatvorila bogat kazališni, program tivatskog kulturnog ljeta, a glumica Satiričkog kazališta Kerempuh, Elizabeta Kukić, koja svojom briljantnom interpretacijom Gospođe ministarke oduševljava publiku prilikom svake izvedbe, na ovom međunarodnom kazališnom festivalu osvojila je Glavnu glumačku nagradu.

Na 37. danima satire Fadila Hadžića osvojila je Glavnu nagradu za žensku ulogu dok je nagrada za glumačko ostvarenje pripala kolegi iz predstave, Borku Periću. Elizabeta Kukić iste je godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu žensku ulogu u kategoriji Drame te 2014. Nagradu Grada Zagreba.

26. listopada 2013. predstava je gostovala na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, a u Hrvatskoj su je imali priliku vidjeti gledatelji u Puli, Slavonskom Brodu i Rijeci.

Dramaturgiju i adaptaciju teksta potpisuje Dora Delbianco, scenografkinja i kostimografkinja je Sandra Dekanić, savjetnik za jezik i scenski govor Bogdan Diklić, glazbu je odabrala Irena Popović, a svjetlo oblikovao Zdravko Stolnik.
Uz glavnu ulogu u predstavi koju igra Elizabeta Kukić u ostalim ulogama glume Borko Perić, Linda Begonja, Maja Posavec, Edo Vujić, Ana Maras / Mia Anočić - Valentić, Hrvoje Kečkeš, Dean Krivačić, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Nina Erak-Svrtan, Kostadinka Velkovska, Mia Begović i Velimir Čokljat.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook