drugačija dodjela

Najavljeno treće izdanje Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, glazbenici će opet konkurirati u 10 kategorija

Nagrada Rock&Off Nagrada Rock&Off Foto: PR

Rock&Off glazbenici ponovno će konkurirati u deset kategorija, a nagrada će se dodijeliti početkom sljedeće godine.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off nakon sjajna prva dva izdanja najavljuje i treće izdanje, no u nešto drugačijem obliku. Zbog pandemije koronavirusa i neizvjesnosti u održavanju događanja, organizatori će uvesti neke promjene, no jedno je sigurno - početak godine će biti u znaku glazbenika koji su svojim marljivim radom obilježili hrvatsku rock&off glazbenu scenu tijekom 2020. godine!

Rock&Off glazbenici ponovno će konkurirati u deset kategorija, a to su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine te Nagrada publike.

Direktor nagrade, Krešimir Blažević, istaknuo je kako su u organizaciji razmišljali o mnogim opcijama za održavanje dodjele nagrada, a napravit će najbolje kako se u danim uvjetima može napraviti. "Dodjela nagrade kao takve neće biti kao u prijašnjem obliku, ali će se dodjela ipak održati. Uskoro novinarski žiri kreće s prijedlozima, pa nominacijama. Pratite nas i glasajte", istaknuo je Blažević.

"Zbog epidemiološke situacije razmatramo dva scenarija. Prvi scenarij uključuje da će na dodjeli nagrade biti manji dio publike, a drugi scenarij uključuje isključivo emitiranje dodjele nagrade uživo. U svakom slučaju će glazbenici nastupiti uživo, za što smatram da je u ovo vrijeme najbitnije. Što se datuma tiče, dodjela će i dalje biti u okvirnom terminu kraja siječnja kao i dosad, no to ćemo također definirati prilagođavajući se epidemiološkoj situaciji", rekao je Davor Drezga, glavni tajnik Unisona.

Umjetnički direktor nagrade, Hrvoje Horvat, istaknuo je da ponekad kriza zna iznjedriti najbolje trenutke u umjetnosti, a to se tiče i glazbene industrije.

"Alternativna scena je u vrijeme pandemije bujala i zaista postoji par desetaka odličnih albuma i pjesama koji su ove godine snimljeni. Upravo zbog pandemije su se i brojne svjetske manifestacije održale putem interneta i glazbena industrija nije stala, unatoč činjenici što koncerata nije bilo u tolikom broju, stoga ne treba sumnjati ni da će sljedeći Rock&Off biti dobar", rekao je Horvat.

Na kraju je najavljena i druga godina Male škole Rock&Off novinarstva. “Veliki broj polaznika i dalje radi u medijima i na glazbenim platformama Rock&Off-a, a za razliku od protekle sezone, druga Mala škola Rock&Off novinarstva održat će se na proljeće i ljeto sljedeće godine kada se nadamo da ćemo se moći okupljati u većem broju”, istaknuo je Drezga.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nana Nadarević (Foto: Instagram) +0 Nana Nadarević (Foto: Instagram) Zanimljivosti Mustafi Nadareviću djeca su bila najveća podrška nakon smrti supruge, ovako je govorio o njima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene