Sinoć se u zagrebačkoj Areni po prvi puta u Hrvatskoj predstavio slavni mjuzikl "Mačke".


Slavni mjuzikl "Mačke", originalnog naziva "Cats", sinoć se premijerno prikazao hrvatskoj publici. Mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera u originalnoj produkciji s londonskog West Enda predstavio se zagrebačkoj publici po prvi puta u dvorani Arena Zagreb.

Vezani članci Sanja Doležal, Salome, Karmela Vukov Colić, Arijana Čulina (Foto: Mare Milin) Hit mjuzikl "Menopauza" publici šalje pjesmu za kraj karantene: "Ne možeš ih izbjeći, možeš im se smijati" Mazne živine Preslatke živine ne mare za bonton, mazit će se baš kada to njima odgovara

Inače, "Mačke" su jedan od najdugovječnijih mjuzikala koji je igrao na West Endu i Broadwayu. Svoju premijeru mjuzikl je imao u New London Theatreu 1981. gdje je igrao rekordnih 21 godinu i skoro 9000 izvedbi.

Produkcija je osvojila Olivier nagradu i Evening Standard nagradu za najbolji mjuzikl. Broadwayska produkcija je 1983. osvojila čak sedam Tony nagrada i igrala je punih 18 godina.

Nakon svjetske premijere, mjuzikl „Mačke“ je predstavljen u više od 30 zemalja, preveden na više od 10 jezika i pogledalo ga je više od 50 miljuna ljudi diljem svijeta. Obje originalne produkcije, londonska i broadwayska osvojile su Grammy. Nezaobilaznu pjesmu "Memory" otpjevalo je preko 150 glazbenika, od Barbre Streisand i Johnnyja Mathisa do Liberacea i Barryja Manilowa. Mjuzikl je dio turneje 2016./2017. u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera.