Matija Cvek s bendom
Matija Cvek s bendom Foto: PR

Matija Cvek je uoči nastupa na Zagrebačkom festivalu objavio svoj prvi album "Izbirljivo i slučajno".


Pune tri godine predanog rada i interakcije s publikom, doveden je do vrhunca i jedan san je ispunjen – Matija Cvek predstavlja svoj prvi album „Izbirljivo i slučajno“!

Vezani članci Dalibor Petko, Matija Cvek i Marko Kutlić Matija Cvek i Marko Kutlić otpjevali viralan hit ‘Miki Milane’, a evo što im je još "smjestio" Dalibor Petko Matija Cvek i Nika Turković Za Matiju Cveka i Niku Turković mnogi kažu da su najsimpatičniji par estrade, a evo kakve zajedničke planove imaju!

Kada je prije tri godine predstavio pjesmu „Visine“, neosporan talent i golema energija, vidjela se u mladom pjevaču koji je tada tek započinjao svoju karijeru. No, tek će kasnije biti sasvim jasno da u ovom mladom autoru postoji mnogo više od samog potencijala. Svi su bili suglasni u jednom; Matija Cvek će postići veliki uspjeh! I upravo se to dogodilo.

Iza Visina, uslijedile su pjesme koje su se redom promaknule u radijske hitove. Pjesme „Praviš me ludim“, duet s TBFom „Probudi se, pokreni se“, „Drama“, „Plaža“ bile su pjesme koje su pozivale na ples. Za pjesmu „Nasloni se“ koju je Matija Cvek snimio s Matijom Dedićem, mnogi su rekli da je jedna od najljepših domaćih balada ikad snimljenih. Onda je Matija predstavio pjesmu „Blizu (69)“ koja je, kao i njezina prethodnica, mjesecima vladala radijskim eterom, a fanovi su s nestrpljenem iščekivali nove pjesme jer su znali da od Matije mogu očekivati još više.

I onda su se dogodile „Ptice“! Matija je još jednom dokazao da je nepobjedivi majstor balada. Niti nakon 4 mjeseca od izlaska, „Ptice“ ne silaze s popisa najemitiranijih pjesama u radijskom eteru. S tom je pjesmom osvojio titulu hita mjeseca siječnja za Glazbenu nagradu Cesarica i s njom će nastupiti i na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Kao sukus svega što se događalo protekle tri godine, Matija danas u rukama drži svoj album prvijenac i s velikim ponosom govori: „Djeluje pomalo nestvarno držati svoj album prvijenac u rukama i zatvoriti proces trogodišnjeg, strpljivog i predanog rada. Ovim putem zahvalit ću svojim suradnicima, prije svega Alanu Doviću, producentu i koautoru većine pjesama koji je svojom energijom, znanjem i trudom obilježio moj prvi album. Mislav Žabarović koautor je pjesama Visine i Blizu(69) za koju je produkciju radio Edin Tahirović. Sinergija i razumjevanje obilježilo je naš stvaralački proces i na tome im najveća hvala. Hvala i svim glazbenicima, našim prijateljima koji su ostavili tračak svog talenta i znanja na ovom albumu. Hvala Miji Milovčić na kontroli projekta te ažurnom i pravovremenom vodstvu. Hvala cijeloj ekipi Menarta na povjerenju, ulaganju i ljubavi prema nastalim pjesmama i kompletnom albumu. Hvala Peri Vojkoviću na fenomenalnom artworku i odličnom dizajnu albuma. Imao sam čast raditi s predivnim ljudima i na tome sam neizmjerno zahvalan. Nadam se da će publika ovaj album voljeti barem približnom ljubavlju kojom je isti stvaran.“

Kako bi zahvalio svojoj vjernoj publici što su ga podržavali od samih početaka, Matija je obećao nagraditi prvih 50 fanova tako što im je potpisao album.

Velik doprinos ovom albumu, donio je i Alan Dović, koautor većine pjesama i producent albuma „Izbirljivo i slučajno“.

Severina poslije 17 godina progovorila o skandalu koji se i danas spominje: "Šest mjeseci nisam izašla iz kuće"

Prije više od 20 godina šarmirao je gledateljice u ''Seksu i gradu'', a pogledajte kako ovaj ljepotan izgleda na pragu šezdesete