Hobi joj postao posao

Talentirana ljepotica koja rastura u poslu u kojem prednjače muškarci: "I danas me znaju pitati nastupam li u toplesu"

DJ Rea Hadžiosmanović (FOTO: Instagram) DJ Rea Hadžiosmanović (FOTO: Instagram)

DJ Rea jedna zagrijala je atmosferu u vašim domovima prije nekoliko dana uz Studio LIVE Session koji vam donosimo u suradnji s A1 Hrvatska.

Najpoznatija zagrebačka DJ-ica svoj je hobi pretvorila u posao prije 15-ak godina, i to kada joj je dosadilo tražiti od drugih DJ-eva da sviraju glazbu koju je željela čuti u klubovima. U posljednjih 15 godina održala je više od 1500 svirki u cijeloj regiji, kao i u Velikoj Britaniji, Norveškoj, Njemačkoj, Portugalu, Austriji i Slovačkoj.

Pogledaj i ovo DJ Rea oduševila na Mash up party time-u Studio LIVE Sessiona Zagrijala atmosferu Uživali ste u ekskluzivnom nastupu jedne od najtraženijih DJ-ica u regiji, a sutra novi party!

Nastupila je na najvećim glazbenim festivalima i događajima u regiji od Exit festivala, Outlooka, INmusic festivala, Terranea, Sarajevo Film Festivala itd. do velikih događanja, turneja i predstava za razne kompanije.

DJ Rea nam je u intervjuu otkrila koliko se teško bilo probiti u tom poslu, koji joj je DJ uzor te kako provodi vrijeme u samoizolaciji.

Kako izgledaju Vaši dani u izolaciji?

Još uvijek mi fali vremena hahaha. Odlučila sam da je ovo idealno vrijeme za napraviti hrpu stvari koje inače nisam stizala pa sam se opet zatrpala poslom koji si stalno izmišljam. Radim i dalje od doma, preslagujem playliste i cjelokupnu glazbenu bazu, vježbam nove DJ trikove, učim preko Duolinga dva nova strana jezika, isprobavam nove recepte, čitam knjige, vježbam, otkrivam Zagreb iz pješačke perspektive. Ukratko - klasična nabrijana karantena.

Nema nastupa, pa ni prihoda. Kako se nosite s time?

Znam da smo svi u branši u istoj situaciji pa sam se pomirila s trenutnom situacijom. S druge strane, nova vremena donose i nove prakse pa sam se i ja već u nekoliko navrata odvažila na live DJ streamove. Štoviše, prošli petak sam održala live DJ stream za A1 Hrvatska i Dnevnik.hr i bila sam tako sretna da sam na trenutak osjetila sličnost sa inače prosječnim petkom. Našminkala sam se, spremila, natrpala opremu i izašla na "gažu".

Imate li neke hobije?

Jako volim pub kvizove, pogotovo one glazbene. Moja ekipa i ja rasturali smo prošle sezone na njima pa smo kao pobjednici sezone dobili i glavnu nagradu - nastup Vojka V na kućnom tulumu. Sad iz zamjenjujem online inačicama koje su se isto pojavile.

Osim toga jako volim čitati, što je ostavština moje diplome iz komparativne književnosti, a naravno, nisam ostala imuna ni na Netflixmaniju.

Nastupate od 22. godine, koliko je bilo teško probiti se u pretežito muškom poslu?

Teško bih to nazvala probijanjem, pa samim tim i nije bilo teško. Meni je DJ-anje isprva bilo hobi, radost, igra, a stvari su se vrlo prirodno i spontano odvijale bez da sam išta forsirala. Od nekih prvih studentskih poslova i angažmana kupovala sam jedan po jedan komad opreme i nadograđivala priču i sa sve većim brojem upita i angažmana se kroz tu igru i uživanje hobi razvio u pravi posao sa puno većom odgovornošću, financijskim i vremenskim ulogom.

Ženski DJ-i se povezuju s golotinjom. Smeta li Vam to i kako izgleda Vaša odjeća za nastup?

Smeta mi za moju priču jer mi i čak i danas znaju doći upiti nastupam li u toplessu. Naravno, svatko ima pravo raditi što želi i ako je njima to ok, i meni je, dok god se ne stvara generalna percepcija povezanosti tih dviju pojava.

Uživam u spremanju za gaže jer mi je to savršena prilika izaći iz svakodnevnog okvira, nabacati na sebe boje, šljokice, uzorke, bling nakit, pomalo pretjerati u svemu hahaha.

Možete li se prisjetiti nekih neugodnih situacija, dobacivanja na nastupima? Kako izlazite s takvim stvarima na kraj? Imate li neke zabavne anegdote s nastupa koje su Vas razveselile? Ulijeću li Vam muškarci i što je nasmješnije što su Vam rekli?

Vjerujem da biti dobar DJ u jednom dijelu uključuje i biti mrvicu i psiholog i imati strpljenja s publikom. Zna biti jako naporno, kad vas ista osoba pet puta dođe tražiti istu glazbenu želju i očekuje da to bude odmah sad. Srećom, uglavnom imam slušalice na ušima pa ako netko i baci neki neumjesan komentar, ne čujem ga. No, i ne treba te stvari doživljavati preosobno. Uletavanja, naravno, ima, ali ne stignem se baviti previše time dok radim. Bilo mi je jako slatko kad mi je jedan dečko iz publike donio čokoladu za pult, ako ogladnim tijekom večeri.

Koji Vam DJ uzor, jeste li ga upoznali?

Imam jedan jako blesav trenutak sa jednim od svojih omiljenih izvođača.

Bila sam u Londonu 2007. godine na nastupu Dipla. Tad još nije bio toliko popularan, a ja sam bila luuuda za njim. Nakon što je odsvirao svoj set, ostao je u klubu s prijateljima, a ja sam mu superoduševljena i pod dojmom prišla i rekla kako je bilo genijalno i da sam stvarno uživala u nastupu. A on se samo kiselo nasmiješio i okrenuo na drugu stranu. Slomio mi je srce hahahaha.

Koje su mane, a koje prednosti Vašeg posla?

Najveća mana je što nemaš slobodne vikende kad je većina tvoje obitelji i prijatelja slobodna pa onda propustiš mnogo druženja, rođendana, proslava, izleta.


Najveća prednost je što ti je uvijek glazba u klubu super hahaha. Jako često mogu dijeliti neke posebne trenutke sreće s drugim ljudima, na njihovim proslavama, vjenčanjima, u njihovim super izlascima, na predstavljanjima nekih genijalnih ideja, projekata, proizvoda. I putovanja, to me jako raduje.

Tko se sve nalazi na Vašoj listi omiljenih izvođača?

Kanye West, Kayranada, M.I.A., Anderson Paak, Mura Masa, James Blake, J Hus, Drake, The XX, The Weeknd, Sean Paul, Beyonce, Kendrick Lamar, Massive Attack.

Krijete li još uvijek Vaš ljubavni status?

Trenutno se zbog fizičke distance ne držim ni sa kim za ruke.

Gdje se vidite u budućnosti? Biste li mogli ovaj posao raditi i za nekih 30 godina?

Nitko prije 2 mjeseca se nije mogao pomisliti da će nam danas životi izgledati ovako, tako da me je ova cjelokupna situacija naučila da budem oprezna s planovima za budućnost. Dok god budem uživala za pultom i dok god publika bude i dalje me htjela čuti, ne vidim zašto bi to prestalo.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Eddie Murphy (Foto: Profimedia) Eddie Murphy (Foto: Profimedia) +0 Eddie Murphy (Foto: profimedia Celebrity Tajna uspjeha jednog od najslavnijih komičara svijeta malo koga ostavlja ravnodušnim

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene