oštra poruka

Umjesto blještavih haljina i glamura - crnina! Hollywood ujedinjen u svojoj misiji

Dodjela Zlatnih globusa (FOTO: Getty) Dodjela Zlatnih globusa (FOTO: Getty) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Dodjela Zlatnih globusa (FOTO: Getty) Galerija

Nad uobičajeni holivudski glamur tijekom dodjele Zlatnih globusa ovog puta nadvit će se oblak skandala seksualnog zlostavljanja.

Galaksija holividskih zvijezda spustit će se u nedjelju na Beverly Hills na dodjelu Zlatnih globusa, na početku ovogodišnje sezone filmskih i televizijskih nagrada, ali će se nad uobičajeni holivudski glamur ovaj put nadviti oblak skandala seksualnog zlostavljanja koji je potresao 'show business'.

Pogledaj i ovo Kelleth Cuthbert (Foto: Instagram) Zvijezda večeri Bacila glumce u drugi plan: Pogledajte zašto baš svi danas pričaju o ovoj djevojci

Dodjela Zlatnih globusa bit će prva velika prigoda Hollywoodu da jedinstvenim i snažnim glasom progovori o razmjerima seksualnog uznemiravanja u filmskoj industriji, otkrivenog nakon pada moćnog producenta, seksualnog predatora Harveyja Weinsteina. U nedjelju će stoga svi slušati govore dobitnika nagrada i poruke koje će uputiti.

"Seksualno zlostavljanje je tema godine pa nije teško predvidjeti da će biti tema večeri na Zlatnim globusima", rekla je Debra Birnbaum, urednica Varietyja.

Svečanost će prvi put voditi Seth Meyers, komičar NBC-ja. "On ima nemoguću misiju. Trebao bi voditi zabavnu svečanost, a ne može ignorirati vruću temu u Hollywoodu koja nije za zafrkanciju", rekla je.

Svi u crnom

Iako se radi o jednoj od najglamuroznijih i najblještavijih holivudskih večeri, očekuje se da će glumci i glumice biti odjeveni u crno, u znak solidarnosti sa žrtvama seksualnih predatora, Weinsteina, Kevina Spaceyja, navodno Dastina Hoffmana i drugih.

Dodjela Zlatnih globusa (FOTO: Getty) Dodjela Zlatnih globusa (FOTO: Getty)

Nagrade se ukupno dijele u 25 kategorija, 14 filmskih i 11 televizijskih. Za razliku od Oscara, Zlatni globus ne dodjeljuje se za tehničke kategorije.

Mračna bajka "Oblik vode" meksičkog redatelja Guillerma del Tora ima najviše nominacija - sedam, uključujući onu u kategoriji najbolje drame, objavljeno je u ponedjeljak.

Nakon "Oblika vode", koji je pobjednik i ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, slijedi novi film Stevena Spielberga, političko-novinarski triler "The Post" sa šest nominacija.

U kategoriji najbolje drame nominirani su i ratni film "Dunkirk" Christophera Nolana, crna komedija "Tri plakata izvan grada" i romantična komedija "Zovi me svojim imenom".

Stručnjaci i analitičari ne ističu nijednog favorita za nagradu za najbolju dramu. Slično je i u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla gdje su nominirani filmovi "Lady Bird", "Ja, Tonya", "The Disaster Artist", "Bježi" i "Najveći showman".

Među nominiranima za najbolje glumce u dramskoj kategoriji su Daniel Day-Lewis, Tom Hanks, Gary Oldman i Denzel Washington. Za najbolje glumice u istoj kategoriji borit će se, među ostalima, Jessica Chastain, Frances McDormand i Meryl Streep.

Među nominiranima u glumačkim kategorijama u mjuziklu ili komedijama su Steve Carell, James Franco i Hugh Jackman te Judi Dench, Helen Mirren, Saoirse Ronan i Emma Stone.

Znalci kažu da su glumačke nagrade za mjuzikl ili komediju gotovo pa sigurne za Jamesa Franca (The Disaster Artist) i Saoirse Ronan (Lady Bird).

Kada je u pitanju mali ekran, u nominacijama vode HBO-ova serija "Male laži" sa šest, zatim FX-ova "Svađa: Bette i Joan" s četiri, te "Fargo", "To smo mi" i "Sluškinjina priča" s tri nominacije. (Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene