Barunica Castelli je...

Glembajevi u klubu Kolding!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Zagrebačkom klubu Koldinga održana izvedba drame Miroslava Krleže 'Gospoda Glembajevi'.

U prepunom zagrebačkom klubu Kolding održana izvedba najpoznatije drame Miroslava Krleže „Gospoda Glembajevi“. Ovu adaptaciju u autohtonom okruženju režirao je poznati scenograf, pisac i slikar Željko Senečić koju je povodom 120. godišnjice Krležinog rođenja postavio u produkciji umjetničke organizacije MENORAH.

Pogledaj i ovo Ena Begović (Foto: Screenshot) Karizma i ljepota Velika diva danas bi napunila 59. godina: Prisjetimo se najboljih uloga Ene Begović po kojima je pamtimo

Prostorije Kolding cluba idealna su scena za predstavu jer se ništa nije trebalo mijenjati, sve izgleda kao autentični salon u kući bogate obitelji Glembaj, gdje se oko biljarskog stola sukobljavaju jedina dva muška pripadnika slavne dinastije.

Zanimljivi detalj iz predstave je originalna stolca ”US Marshalls” koja je pripadala glumcu Kirku Douglasu, a koju Leone Glembaj koristi u predstavi je

'Sama ideja za ovu predstavu proizašla je iz mojih razgovora s Miroslavom Krležom prije više od trideset godina, kada mi je jednom prilikom rekao da sama srž i osnova Glembajevih leži u svega tri lika i njihovim međusobnim odnosima' rekao je redatelj Željko Senečić.

Ana Gruica oduševila u predstavi 'Vlaška posla'

U glavnim ulogama oca i sina Glembaja odlično su se snašli Žarko Savić kao Ignjat i mladi Andrej Dojkić kao Leone. U predstavi također glumi i Vesna Tominac-Matačić u ulozi Barunice Castelli. Posebnost ove predstave je to što se publika nalazi samop pola metra od glumaca što daje jedno potpuno novo, interaktivno iskustvo gledateljima koji više nisu tek puki promatrači, nego i indirektni sudionici predstave.

Od poznatih hrvatskih faca u klubu Kolding našli su se mladi glumac Robert Bošković, Goranka Vrus Murtić, Drinka Pocrnić Vucelić, mlada glumica Vanda Winte i fotografkinja Vladimira Spindler.

Svaku nedjelju, sve do 29.12. kada se obilježava godišnjica smrti Miroslava Krleže, možete uživati u jedinstvenom doživljaju Glembajevih u klubu Kolding. Svi ste pozvani!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene