Zbog afere braće Mamić na udaru istražitelja našla se brojna imovina njihove obitelji.


Uskokova istraga je pokrenuta zbog sumnje da je nizom nedjela braće Mamić i njihovih suosumnjičenika Dinamo oštećen za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Vezani članci Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica Malenica pisao predsjedniku Vrhovnog suda zbog slučaja braće Mamić: "Što izvršna vlast može učiniti u vezi s tim?" Slučaj Mamić - Hoće li se mijenjati zakon? - 2 Sanader, Todorić, Glavaš, Kutle, Mamići... Što je potrebno da Vlada konačno promijeni Zakon o kaznenom postupku?

Na udaru istražitelja našle su se i žene obitelji Mamić. Afere je pošteđena samo Zdravkova prva supruga Nada jer u tom mladenačkom braku nije bilo mnogo za podijeliti, piše Gloria.

MAMIĆ NAKON IZLASKA Evo što je rekao o optužbama, zatvorskoj hrani...

Iako je Vanja Mamić već šest dugih godina bivša supruga sportskog direktora i trenera Dinama Zorana Mamića, USKOK istražuje i porijeklo dijela njezine imovine, piše Gloria. U to se ubraja i imovina koju je dobila nakon brakorazvodne parnice. Inače stomatologinja, Vanja se za Zorana udala kada je imala samo 22 godine, bila mu je podrška dok je gradio svoju nogometnu karijeru u Njemačkoj te odustala od svoje i posvetila se obitelji. Nakon što je saznala za suprugovu prevaru, odlučila se rastati, a nakon parnice pripao joj je dio zajedničke imovine u koji spadaju i dvije stambene zgrade u Njemačkoj. Danas s tom imovinom ne može raspolagati sve dok istraga ne završi u potpunosti, piše Gloria.

 

Život Zdravka Mamića promijenio se kada je 1994. upoznao svoju buduću drugu suprugu Marinu koja je u to doba radila kao tajnica u poduzeću Davora Šterna. U braku su dobili kći Luciju i Ivu, a s njima je često bio i sin Mario iz Zdravkovog prvog braka. Baš kao i Vanja, i Marina je svoj život posvetila brizi za obitelj i djecu. Život obitelji Mamić bio je na visokoj nozi – kuća u elitnom dijelu grada, skupi automobili, ljeti krstarenja na privatnoj jahti i brojna dodatna imovina - sve je to sada predmet istrage.

NA SLOBODI Braća Mamić i Damir Vrbanović izašli iz Remetinca

Cijela obitelj okupila se 2009. godine na krštenju Josipa – prvog sina Marija i Monike Mamić. Monika čije je djevojačko prezime Kravić proslavila se kao voditeljica, a 2008. rekla je sudbonosno da sinu Zdravka Mamića. I njihova imovina zanimljiva je istražiteljima.

Iako nosi prezime Mamić, druga supruga Zorana Mamića Ana ima najmanje razloga za brigu jer se njezino ime najmanje spominje u istrazi.

Ovo ljeto biti će burno za žene i muškarce obitelji Mamić. Što će biti sa svim stanovima, apartmanima i skupim automobilima znat će se nakon završetka istrage.

Više detalja pročitajte u tiskanom izdanju Glorie.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook