Robin Tunney se proslavila kao agentica Theresa Lisbon u seriji "Mentalist", a prije toga je glumila i u "Zakonu braće" te u još nekim popularnim televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Galerija


Glumica Robin Tunney (48) najpoznatija je po ulozi u popularnoj kriminalističkoj seriji "Mentalist" čiju posljednju sedmu sezona trenutno možete pratiti u večernjem programu Dome TV.

Vezani članci Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) Šarmantni Australac izgleda mlađe od supruge koju obožava već 26 godina, no razlika je samo 1 godinu Slika nije dostupna Pogledajte što sve radi snagom - MISLI!

No prije nego je utjelovila agenticu Theresu Lisbon, Tunney je glumila odvjetnicu u još jednoj hit-seriji. Kao Veronica Donovan, bila je jedna od vodećih likova u prve dvije sezone serije "Zakon braće" gdje je branila svojeg prijatelja i bivšeg dečka Lincolna Burrowa kojeg je utjelovio glumac Dominic Purcell.

No kemija među njima nije bila ni približna onoj koju Robin na ekranu ima sa Simonom Bakerom, odnosno mentalistom Patrickom Janeom, a tome je sigurno pridonijela i činjenica da su njih dvoje prije serije već bili jako dobri prijatelji.

"Nismo trebali previše glumiti jer smo i u stvarnom životu jako prisni i opušteni jedno pred drugim", izjavila je jednom prilikom Tunney kojoj je posao sigurno olakšala i jedna poveznica s agenticom iz serije.

Naime, Robin je, baš kao i Lisbon, rođena u Chicagu, a tamo je završila i studij glume. S 19 godila preselila se u Los Angeles kako bi izgradila glumačku karijeru, a prvu veliku ulogu ostvarila je u seriji "Empire Record" gdje je glumila djevojku koja si pokušava oduzeti život.

Još jednu istaknutu ulogu ostvarila jeu filmu "Niagara, Niagara" iz 1997. godine za koju je i nagrađena za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji. Redatelj filma Bob Goose u to joj je vrijeme bio suprug, no razveli su se 2006. nakon 11 godina braka.

Poslije Goosea, Tunney je bila u vezi s još jednim redateljem i piscem Andrewom Dominikom, za kojeg se planirala udati, no 2010. godine je otkazala zaruke i ostavila ga.

Sreću je pronašla s dizajnerom interijera Nickyjem Marmetom za kojeg se zaručila 2012. godine, no još nisu stali pred oltar, a zajedno imaju dvoje djece, četvrtgodišnjeg Oscara i jednogodišnju Colette.

U sićušnom bikiniju izazvala reakcije kakve sigurno nije očekivala, a sve zbog jedne rečenice!

U sićušnom bikiniju izazvala reakcije kakve sigurno nije očekivala, a sve zbog jedne rečenice!