Protuprovalni alarm u obiteljskom domu princa Harryja i Meghan Markle ovog svibnja oglasio se čak dva puta, a u proteklih 14 mjeseci policija je čak šest puta intervenirala zbog dojave o uljezima.

Galerija Princ Harry i Meghan Markle - 5 Princ Harry i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle +26 Meghan Markle i princ Harry

Obiteljski dom princa Harryja i Meghan Markle u Montecitu u Kaliforniji zadnjih 14 mjeseci navodno je šest puta bio na meti uljeza, a protuprovalni alarm samo se u svibnju oglasio čak dva puta, i to u razmaku manjem od dva tjedna, javlja The Sun

Vezani članci Prince Harry, Meghan Markle Izmjena u zadnji tren: Harry i Meghan ipak neće prisustvovati važnom događanju jer na njega nisu pozvani! Meghan Markle i princ Harry Meghan i Harry bijesni zbog Charlesove odluke, ne žele pristati na kompromis: "Neumoljivi su oko toga otkako je kraljica umrla"

Tijekom posljednja dva incidenta par je navodno bio u kući sa svojom dječicom, trogodišnjim Archiejm i jednogodišnjom Lilibet, pa je i njihova sigurnost dovedena u pitanje.

Policijski zapisi otkrili su da je policija Santa Barbare intervenirala u njihovu 14 milijuna dolara vrijednu vilu 19. svibnja oko 18 sati, a to je ujedno bio i datum četvrte godišnjice braka Harryja i Meghan.

Samo 12 dana kasnije ponovno se oglasio protuprovalni alarm, i to nekoliko sati prije nego što je obitelj privatnim zrakoplovom poletjela iz Kalifornije u Veliku Britaniju, na proslavu platinstag jubileja kraljice Elizabete II.

Incidenti u svibnju u policijskim izvještajima okvalificirani su kao "neovlašten pristup, imovinski zločin i sumnjive okolnosti".

Vijesti o pokušajima provale u vilu Harryja i Meghan pojavile su se samo dan nakon što je sud u Velikoj Britaniji princu dao dopuštenje da ospori vladinu odluku zbog koje nije mogao dobiti policijsku zaštitu dok je boravio u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Harry, unuk kraljice Elizabete, imao je punu policijsku zaštitu koju inače imaju članovi kraljevske obitelji, prije nego što je odlučio odstupiti sa svojih kraljevskih dužnosti i preseliti se u Sjedinjene Države sa suprugom 2020. godine.

Tražio je da se ospori odluka koju je u veljači 2020. godine donijelo ministarstvo unutarnjih poslova zaduženo za policiju, imigraciju i sigurnost o prestanku primanja policijske zaštite dok se nalazi u Britaniji, čak i u slučaju da on sam pokrije trošak.

Sudac britanskog Vrhovnog suda zajamčio je dopuštenje za dio Harryjeve tvrdnje za sudsko preispitivanje odluke.

Sudsko preispitivanje uključuje suca koji pregledava je li odluka javnog tijela bila legitimna.

Ministarstvo unutarnjih poslova je mailom reklo da neće komentirati pravne postupke koji i dalje traju.

Harryjevi pravni zastupnici nisu odmah bili dostupni za komentar.

Još uvijek nije donesen datum za sudsko preispitivanje.

Ranije ovaj mjesec Harryjevi odvjetnici rekli su na sudu da kraljevska obitelj nije trebala biti uključena u odluku Ujedinjenog kraljevstva da mu se odbije policijska zaštita.

Lidiji Bačić zbog ove fotke pišu da je sve o čemu muškarci sanjaju, a javljaju joj se obožavatelji iz cijelog svijeta! Lidija Bačić Lidija Bačić Lidija Bačić +31 Lidija Bačić

Legendarna Esmeralda prije više od 20 godina prikovala je Hrvatsku uz male ekrane, zbog nje su se plaćale i mise, a kasnije se doznala gorka istina Leticia Calderon Leticia Calderon Leticia Calderon - 3 +13 Leticia Calderon

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju