Evo i čime

Zgodni Turčin osvojio srca Hrvatica!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Turski glumac Ibrahim Celikkol koji je u dramskoj seriji ´Milost´ utjelovio Firata zahvaljujući svom šarmu već je osvojio srca gledateljica diljem Hrvatske.

Upravo je privlačnost Ibrahima Celikkola, zvijezde serije MILOST,  razlog tome što se prvo počeo baviti manekenstvom, a potom i glumom. Nakon što ga je otkrio redatelj Osman Sinav, Ibrahim je započeo s glumom u seriji ´Pars: Narkoteror´ te se tako proslavio ne samo svojim izgledom, nego i glumačkim umijećem, a njegova životna priča prepuna je nevjerojatnih slučajnosti.

Pogledaj i ovo Fazilet i njezine kćeri Kakva čast! Zvijezde serije "Fazilet i njene kćeri" uputile pozdrave Novoj TV i gledateljima serije!

Odustao od fakulteta kako bi se brinuo o obitelji

Ibrahim je rođen na Dan zaljubljenih 1982. godine u turskom gradu Izmitu gdje je pohađao privatnu školu, a glava obitelji bio je njegov otac koji je po zanimanju bio časnik. ´Bio sam nestašno i neposlušno dijete. Iako sam imao loše ocjene, svi su me profesori voljeli. A moja je obitelj uvijek bila uz mene i u svemu me podupirala.´, izjavio je za turski Hürriyet. Nakon smrti njegova oca, obitelj se preselila u Istanbul, a Ibrahim je za to vrijeme bio u Bursi, kod svojeg ujaka. Njegov ujak je bio rektor Sveučilišta Uludag, kojeg je i Ibrahim upisao. U to vrijeme se profesionalno bavio košarkom, sve dok nije ostavio fakultet i došao u Istanbul. ´Ja sam vjerojatno jedini u svojoj obitelji koji nije studirao. Svi su ili profesori ili doktori. No sad radim na tome da završim fakultet.´, kaže.

'Milost': Susrela je svoju prvu i nikad prežaljenu ljubav!

U Istanbul se doselio da bi se nakon očeve smrti pobrinuo za svoju obitelj i zaradio nešto novca. Dok je bio malen, njegova obitelj bila je veoma dobrog imovinskog stanja. Čak je i drugoj djeci plaćala obrazovanje u privatnim školama. No odjednom su bankrotirali i Ibrahim je bio primoran pobrinuti se za svoju obitelj. ´Moja je obitelj patrijarhalna tako da, nakon što je moj otac umro, cijela je obitelj dospjela na moja pleća. Moj mi je tata i prije same smrti rekao: ´Ako mi se što dogodi, mama i sestra ostaju tebi na brigu.´ Usred jedne noći samo sam otišao u Istanbul.´, komentira svoju odluku o selidbi. Imao je samo 18 godina.

U Istanbulu su ga otkrili na cesti

Kad je došao u Istanbul, doselio se kod starije sestre, no nije znao čime bi se točno bavio. Jedan dan se u trgovačkom centru pred njim pojavila žena i dala mu posjetnicu za svoju agenciju, no Ibrahima to nije previše interesiralo. Nakon dva mjeseca ista ga je žena ponovno vidjela i pitala zašto nije došao, no ni to nije nagovorilo Ibrahima da joj se povratno javi. U međuvremenu je prošlo mjesec dana i opet su se sreli u jednom restoranu gdje mu je rekla: ´Neću te ni pozdraviti, nimalo ne mariš, uopće ne dolaziš.´ Treći put je ipak uspjela nagovoriti Ibrahima.

Otišao je u golemu agenciju gdje su se nalazile poznate manekenke, zvijezde i mnogi drugi ljudi. Ibrahim je stigao javnim prijevozom i razbarušene kose, no već je taj prvi dan postao maneken za jedan brand. ´Bio je to svijet u kojem sam htio sudjelovati i izbaciti svoju mladenačku energiju. U vrijeme bavljenja manekenstvom, naučio sam što je to život.´, kazao je Ibrahim koji se ovim poslom bavio šest godina.

Manekenstva se, kako kaže, ostavio jer se takav život ne može dugo voditi. Imao je nešto novca pa je poželio otvoriti dućan tekstilom. Budući da je radio maneken, nešto je znao o tom području, a o glumi nije niti razmišljao. Međutim, u redu za autobus prema Taksimu, gdje je htio unajmiti dućan, sreo je prijatelja kojeg je otpratio na audiciju za seriju ´Pars: Narkoteror´. Ovaj će mu sudbonosni susret promijeniti život u potpunosti.

Dok je čekao prijatelja, približila mu se gospođa koja mu je rekla da ga zovu na audiciju. Ibrahim joj je odgovorio da samo čeka prijatelja, no inzistirala je. ´Nevoljko sam otišao gore i ugledao Osmana Sinava. Vidio me i poželio porazgovarati sa mnom. Dali su mi scenarij, radio sam na njemu i opet otišao do njih kad su mi rekli da sam dobio ulogu.´ Naravno, Ibrahim je potom otkazao najam za dućan tekstilom, a njegov život od tad više nije isti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene