''na granici sadizma''

Prekinula šutnju i usporedila žrtve s janjcima koji idu na klanje

Uma Thurman (FOTO: Getty) Uma Thurman (FOTO: Getty)

Uma Thurman je ujedno osudila i Tarantinovo ponašanje na snimanju "Kill Billa 2" (2004.) rekavši da se ponašao nasilno, na granici sadizma.

Uma Thurman, omiljena glumica redatelja Quentina Tarantina i bliska suradnica Herveyja Weinsteina, pridružila se nizu kolegica koje optužuju propalog hollywoodskog magnata za napastovanje, iscrpno opisujući svoj bijes i razočaranje producentom koji joj je bio zaštitnik.
Glumica je progovorila u intervjuu za The New York Times u subotu u kojemu je opisala događaj kojega je bila žrtva nakon izlaska "Pulp Fictiona" 1994.

Pogledaj i ovo showbuzz Bombastično FOTO Senzacija u žutom: Svi pogledi bili su uprti u nju!

Nakon radnog sastanka u Parizu Harvey Weinstein je pozvao glumicu u svoju sobu, a zatim u hotelsku saunu. Poslije ju je i u Londonu pozvao u svoju sobu u hotelu.
"Gurnuo me, htio se baciti na mene i skinuti se. Načinio je puno neugodnih stvari", rekla je u razgovoru.

Uma Thurman (FOTO: Getty) Uma Thurman (FOTO: Getty)

"Harvey Weinstein priznaje da se udvarao Umi Thurman jer je krivo protumačio njezino ponašanje u Parizu. Odmah joj se ispričao", reagirao je u priopćenju glasnogovornik nekadašnjeg producenta koji je trenutačno na liječenju u Arizoni.

Nedugo zatim Thurman je došla u hotel svog zlostavljača kako bi se sučelila s njim. Tada mu je zaprijetila: "Učiniš li i drugima ono što si učinio meni, uništit ćeš si karijeru i ugled i izgubiti obitelj, jamčim ti to", rekla je.

Producent joj je pak zaprijetio da će uništiti njezinu karijeru.

Uma Thurman, Harvey Weinstein (FOTO: Getty) Uma Thurman, Harvey Weinstein (FOTO: Getty)

"Osjećam se tako loše zbog tolikih žena koje je napao poslije mene", dodala je 47-godišnja glumica u intervjuu, usporedivši žrtve s "janjcima koji idu na klanje".

Thurman je ujedno osudila i Tarantinovo ponašanje na snimanju "Kill Billa 2" (2004.) rekavši da se ponašao nasilno, na granici sadizma. Glumica nije htjela sama voziti plavi auto u glasovitoj sceni kada se ponovo susreće s Billom, jer ju je član snimateljske ekipe upozorio da je auto u lošem stanju.

Ne želeći da taj prizor izvede kaskaderka, redatelj je prisilio glumicu da vozi auto punom brzinom. Thurman je doživjela tešku nesreću u kojoj je gotovo ostala nepokretna. I dan-danas, kaže, ima bolove u vratu i u koljenima. "Strašno smo se posvađali i optužila sam ga da me htio ubiti".

Redatelj je u listopadu prošle godine rekao da je dugi niz godina znao za postupke Harveyja Weinsteina kojeg danas stotine žena optužuju za spolno uznemiravanje, zlostavljanje i silovanje. "Znao sam dovoljno i mogao sam više reagirati", priznao je.
(Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene