U ovakvom društvu bivšu premijerku nismo još nikad vidjeli.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Ida Prester, Mia Kovačić, Jadranka Kosor Jadranka Kosor progovorila o neugodnjaku s američkim predsjednikom i svojoj čuvenoj izjavi na engleskom Lana Jurčević Domaće zvijezde otkrivaju kako se nose s govorom mržnje na društvenim mrežama: ''Mislim da sam blokirala oko pet tisuća ljudi!''

Sinoć je u Zagrebu održana premijera filma Lincoln. A tamo je, među mnogim poznatim licima, bila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

U filmu Stevena Spielberga, koji je dobio najviše nominacija za Oscara, uživali su sinoć brojni poznati Hrvati - od predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića koji je došao u pratnji supruge do Marka Grubnića, Nere Stipičević... Svi su htjeli pogledati najnovije Spielbergovo ostvarenje.

Lincoln' je američka povijesna drama redatelja i producenta Stevena Spielberga. Glumac Daniel Day-Lewis utjelovio je američkog predsjednika Abrahama Lincolna, dok Sally Field tumači Mary Todd Lincoln.

>> O filmu koji je dobio najviše nominacija za Oscara

Utemeljen je na Lincolnovoj biografiji autorice Doris Kearns Goodwin 'Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln' te govori o posljednja četiri mjeseca njegova života.

Film je sa snimanjem počeo 17. listopada 2011. godine, a bio je gotov 19. prosinca iste godine. Premijerno je prikazan 8. listopada 2012. godine na filmskom festivalu u New Yorku.

Višestruki Oskarovac Steven Spielberg na velika platna donosi priču o čovjeku koji je promijenio svijet i tijek povijesti, priču o velikom borcu za ljudska prava i predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država - Abrahamu Lincolnu.

Dok se građanski rat razbuktava, američki predsjednik, kojeg utjelovljuje izvanredni Daniel Day-Lewis, bori se sa stalnim krvoprolićem na bojištu i sa velikim nesuglasicama unutar vlastitog kabineta vezanim uz njegovu namjeru da oslobodi sve robove.

Njegova hrabrost, čvrsta moralna stajališta i odlučnost, njegovi odabiri i odluke promijenit će sudbinu generacija koje dolaze.

U toj borbi nije sam, njegove najveće saveznike utjelovljuju Joseph Gordon-Levitt i Tommy Lee Jones. Nevjerojatna, još neispričana priča o trenutku koji je promijenio povijest cijelog svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook