Hoćete li ga pogledati?

O filmu koji je dobio najviše nominacija za Oscara

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Danas su objavljene nominacije za dodjelu nagrade Oscar.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Još 2 dana! Napetost raste, a samo jedan će pobijediti!

Američka drama 'Lincoln' vodi s 12 nominacija, uključujući nominaciju za najbolji film, režiju, glavnog glumca, sporednog glumca, sporedne glumice, adaptirani scenarij...

No, znate li o čemu je zapravo riječ u ovom filmu?

'Lincoln' je američka povijesna drama redatelja i producenta Stevena Spielberga. Glumac Daniel Day-Lewis utjelovio je američkog predsjednika Abrahama Lincolna, dok Sally Field tumači Mary Todd Lincoln.

>> Objavljene nominacije za Oscara: Koji film ih ima najviše?

Utemeljen je na Lincolnovoj biografiji autorice Doris Kearns Goodwin 'Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln' te govori o posljednja četiri mjeseca njegova života.

Film je sa snimanjem počeo 17. listopada 2011. godine, a bio je gotov 19. prosinca iste godine. Premijerno je prikazan 8. listopada 2012. godine na filmskom festivalu u New Yorku.

Višestruki Oskarovac Steven Spielberg na velika platna donosi priču o čovjeku koji je promijenio svijet i tijek povijesti, priču o velikom borcu za ljudska prava i predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država - Abrahamu Lincolnu.

Dok se građanski rat razbuktava, američki predsjednik, kojeg utjelovljuje izvanredni Daniel Day-Lewis, bori se sa stalnim krvoprolićem na bojištu i sa velikim nesuglasicama unutar vlastitog kabineta vezanim uz njegovu namjeru da oslobodi sve robove.

Njegova hrabrost, čvrsta moralna stajališta i odlučnost, njegovi odabiri i odluke promijenit će sudbinu generacija koje dolaze.

U toj borbi nije sam, njegove najveće saveznike utjelovljuju Joseph Gordon-Levitt i Tommy Lee Jones. Nevjerojatna, još neispričana priča o trenutku koji je promijenio povijest cijelog svijeta.

U hrvatska kina Lincoln dolazi krajem ovog mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene