Raspjevani kameleon

Kako se mijenjao omiljeni domaći mišićavko? Od kapice i lanaca oko vrata do havajske košulje

Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) instagram 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) +0 Luka Nižetić i Blanka Vlašić (Foto: Instagram) Galerija

Luka Nižetić danas je jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevača, a mi smo se prisjetili kako se ovaj splitski slavuj mijenjao u posljednjih 15 godina.

Danas mišićavi šarmer velikog osmijeha koji uzdahe mami svojim tetovažama kojima je prekrio pola tijela, a nekoć momčić s kapicom na glavi koji se na Dori 2003. predstavio hrvatskoj publici. Luka Nižetić neosporno je jedan od najpoznatijih i najsimpatičnijih glazbenika domaće estrade, a obožavatelje oduševljava već više od 15 godina. 

Pogledaj i ovo Luka Nižetić i Faris Pinjo kao Lana Jurčević, TLZP nešto je tu čudno Luka Nižetić i Lana Jurčević ponovno zajedno, ali što se njoj dogodilo? "Ma, vidi ti tu ljepoticu!"

Splitski slavuj Luka pop je pjevač čije su hitovi ušli u anale hrvatske glazbe, a on je od početka svoje karijere usavršio svoj stil i profilirao se kao najvažniji hrvatski izvođač mlađe generacije. 

Lukini su roditelji već u njegovom ranom djetinjstvu primijetili kako njihova sina ne zanima ništa drugo osim glazbe, pa su ga na prvo glazbeno školovanje poslali kod časnih sestara kod kojih je pohađao sate klavira. Uskoro je krenuo i na sate pjevanja, a upoznao se i sa osnovama skladanja glazbe. 

U svojoj 17-godini Luka je napisao svoju prvu pjesmu, koju je legendarni Zdneko Runjić uvrstio u program Melodija hrvatskog Jadrana 2001., gdje Luka osvaja čak 3 Srebrna galeba. Nakon toga slijede godine obilaženja festivala, da bi se 2003. pojavio na Dori sa pjesmom "Robot". 

Tada je dvadesetogodišnji Luka oduševio publiku u kapici navučenoj preko cijelog čela, energično plešući na opatijskoj pozornici s ogromnim srebrnim lancem oko vrata i trapericama s velikim zakrpama u različitim bojama. Takav stajling danas definitivno ne bi bio Lukin odabir, no prije 16 godina djelovao je mladenački i svježe. 

Već 2004. Luka dolazi do najvažnijeg ugovora u karijeri - onog s diskografskom kućom Menart, pa 2005. objavljuje prvi album naslova "Premijera" s kojim se predstavio publici. Lukin prvi album bio je veliki uspjeh s hitovima kao što su "Proljeće", "Ne krivi me" i "Meni trebaš ti".  

Nakon svog drugog nastupa na Dori 2005., na kojoj je izveo "Proljeće", postaje općepoznato glazbeno lice u Hrvatskoj.

S uspjesima nastavlja na Hrvatskom radijskom festivalu 2006. godine, gdje s Lanom Jurčević izvodi skladbu "Prava ljubav", koja u vrlo kratkom roku postaje još jednim Lukinim hitom, osvajajući vrhove domaćih top lista, a i danas ju često možete začuti na radio postajama. 

Od  "Premijere" do danas Luka je objavio čak 6 solo albuma, a onaj najnoviji svjetlo dana je ugledao 2018. godine. 

Ovaj 36-godišnji pjevač prošao je dalek put od svojih početaka. Od lanca oko vrata došao je do havajskih košulja, bradice i opasnih mišića koji podižu temperature gdje god se Luka pojavi. 

Njegov stil evoluirao je kao i njegov glazbeni izričaj, pa je sada Luka usavršio svoj pop zvuk i vječno prisutnu prštavu energiju koja izbija iz većine njegovih hitova. 

Furao se na hipstere, nosio je naočale, kratku kosu, pa bujno dignutu kosu, kardigane i košulje, a sada ga se najčešće može vidjeti kako uživa u Dalmaciji i oduševljava ležernim kombinacijama jarkih boja koje podsjećaju na ekscentrični stil 80-ih. 

Definitivno možemo zaključiti kako nam se Luka sve više i više sviđa te da stari kao vino - što stariji, to bolji. 

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Bellucci (Foto: AFP) Monica Bellucci (Foto: AFP) Monica Bellucci (Foto: AFP) Monica Bellucci (Foto: AFP) +12 Monica Bellucci (Foto: AFP) Zanimljivosti Talijanska seks-bomba san je mnogih muškaraca, a ona ljubi samo jednoga, i to 18 godina mlađeg!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene