Glazbena legenda Oliver Dragojević preminuo je jutros u rodnom Splitu.

Galerija


Oliver Dragojević, Jedan od omiljenih i najpopularnih domaćih pjevača u subotu ujutro  izgubio je bitku s opakom bolešću, rakom pluća, u 71. godini života.

Vezani članci Lexi Njezina tjelovježba toliko je učinkovita da je inspirirala i gledatelje Instagram i stvarnost Kome oni lažu?! Njihove objave na društvenim mrežama toliko su prozirne da im nitko ne vjeruje

Oliver je iza sebe ostavio neutješnu obitelj, prijatelje i obožavatelje, a nema sumnje da je riječ o čovjeku koji je na domaćoj glazbenoj sceni ostavio neizbrisiv trag i koja će ga pamtiti kao velikana.

Oliverove pjesme obilježile su mnoge, a među njima i njegove estradne kolege koje je itekako rastužila smrt njihovog uzora, ali i prijatelja. 

Tony Cetinski koji je godinama bio vrlo blizak s Oliverom, poslovno i privatno, posvetio mu je prelijepe riječi na svom službenom Instagram profilu koje će mnoge itekako dirnuti, ako ne i rasplakati. 

"DRAGI MOJ MORSKI VUČE. Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska dragi naš Oliver. Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio.

Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada.

Oduvijek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i ČOVIK i zbog toga ti veliko HVALA.

Duboka bol u prsima i velika praznina u mislima sada su u meni. Pjesme koje si nam ostavio sada su jedina utjeha. Iskrena sućut cijeloj obitelji. Neizreciva bol.

Počivaj u miru Božjem prijatelju i učitelju moj.

Volim te i uvijek ću te voljeti. Ps. Molim te još samo jedno.

Poljubi mi Tošu i zapjevajte jednu za sva vremena. I njemu si bio veliki uzor i put kojeg treba pratiti."

Oliver Dragojević (Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL)
Tony Cetinski i Oliver Dragojević (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL) Foto: Tomislav Mileti?/PIXSELL

Ne mogu prestati plakati, napisao je na kraju oproštajne poruke neutješni Tony.