Hrvatica koja drži sve konce visoke mode u New Yorku u sklopu sjajnog novog projekta želi svoj put i uspjeh približiti mladima.

Galerija


Jedna jako chic Hrvatica s adresom u New Yorku, imenom Tanya Golešić predsjednica je uprave modnog carstva Jimmy Choo. Ovaj luksuzni brend, zasigurno najpoznatijih štikli na svijetu, koje obožavaju brojne svjetske zvijezde poput Beyonce, Jennifer Lopez ili Lady Gage, kruna je karijere poznate Hrvatice, ali i dokaz kako se mukotrpan rad u kombinaciji sa ambicijom uvijek isplati.

Ova uspješna poslovna žena, s dugogodišnjom karijerom u modnoj industriji, svoju je profesionalnu karijeru gradila u tvrtkama poput Canada Goose Inc., obnašala je i poziciju Senior Vice President of Global Sales & Business Planningu za Marc by Marc Jacobs, kao i izvršne pozicije u Jones Group i Ralph Lauren Corp. Trenutno je i direktorica udruženja modne obuće u New Yorku (Fashion Footwear Association of New York), a unatoč tomu nikada nije zaboravila svoje podrijetlo te domovinu kojoj se uvijek rado vraća.

Kao žena sa zaista impresivnom svjetskom karijerom pozvana je da bude dijelom skorašnjeg projekta pod nazivom Career Paths Connects, koji će se održati 25. siječnja u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu. Career Paths osnovan je 2014. godine u Milanu u Italiji, a radi se o sjajnom projektu koji potiče mlade na obrazovanje i pomaže im pri pravom odabiru istoga.

Zamišljen je kao mjesto gdje će, po uzoru na svjetske prakse, mladi dobiti mogućnost da s najboljim svjetskim stručnjacima, poput Tanye Golešić, jasnije definiraju gdje žele stići, kojim putem ići i kako pronaći zadovoljstvo u postizanju karijernih ciljeva.

Inače, Tanya Golešić rođena je u Hamiltonu, na kanadskom jezeru Ontario, gdje su se njezini roditelji Hrvati, tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, preselili tadašnje komunističke Jugoslavije. Svoju bogatu karijeru Tanya je započela u Torontu, radeći za kanadskog modnog dizajnera Petera Nygrada kao glavni računovođa u modnoj industriji.

U siječnju 2001. odlučila je slijediti svoje snove i preselila u New York, gdje je u Nygardovoj američkom sjedištu obnašala funkciju direktora prodaje. To se pokazalo kao odličan izbor, jer se upravo New York ispostavio ključnim u daljnjoj gradnji njezine uspješne karijere u modnoj industriji.

2007. godine Tanyu je regrutirao Ralph Lauren kao potpredsjednicu prodaje i planiranja, gdje su njezine vještine prepoznate i uvažene. Upravo je u Ralph Laurenu Tanya naučila sve o svijetu mode, luksuza i luxury brandinga, sfere u kojoj je trenutno priznata kao vodeći stručnjak.

Modni mogul Ralph Lauren pokazao se kao polazišna točka njezine bogate međunarodne karijere. Nakon Ralph Laurena pridružila se Jones Apperel grupaciji kao senior potpredsjednik te pod sobom nadzirala više luksuznih brandova, a potom prešla u LVMH grupaciju ( Louis Vuitton Moet Hennessy), također kao potpredsjednik prodaje za brend Marc by Marc Jacobs.

Potom je 2014. regrutirana od strane Brain Capitala, gdje je bila zadužena za vodstvo komercijalne strategije poznatog branda Canada Goose. Tanya je ubrzo razvila Canada Goose u vrhunski svjetski luksuzni brend, povećavši svijest i prihode u SAD-u, Kanadi, Europi i Japanu. U ožujku 2016, Tanya postaje predsjednik/izvršni direktor Jimmy Choo Amerike u New Yorku. Od tada obnaša funkciju kao član izvršnog tima, te i dalje vodi prodaju Jimmy Choo na Capri Holding (sada Jimmy Choo, Michael Kors i Versace).

Ovaj sajam odlična je prilika za sve mlade, one koje žele ostati u Hrvatskoj, kao i one koji žele ostvariti bogate međunarodne karijere. Pravo je mjesto za povezivanje mladih umova s iskusnim stručnjacima, što je uistinu prekrasna priča o nesebičnom prenošenju znanja na mlade generacije.

Razgovarali smo s Hrvaticom koja je na čelu poznatog modnog carstva za kojim luduje cijeli Hollywood!

Zbog ovih fotografija svi su uvjereni da kemija između Brada i Jennifer i dalje postoji, nije ju htio pustiti!