Severina je ispoštovala odluku suda te je večeras oko 20 sati dovela sina Milanu Popoviću, kako je to i zatražio njegov odvjetnički tim

Galerija


U četvrtak ujutro Općinski sud u Zagrebu  je  naime donio nepravomoćnu presudu i privremenu mjeru prema kojoj će dijete Severine i Milana Popovića živjeti s ocem.

Vezani članci Severina Severina prvi put u javnosti nakon samoizolacije: Nasmiješena privlačila pozornost u kratkoj haljini Severina Severina nakon navoda o kaznenoj prijavi objavila ležernu fotku s mora: "Evo me doma, bolje sam odma'"

''Ova je odluka donesena na temelju stavova i mišljenja osoba koje nisu bile upoznate s cijelim slučajem. Znate, dječak je imao privremenog skrbnika koji se trebao brinuti o njemu, no ta je osoba na sudu priznala da dijete nije vidjela dvije godine, ali da predlaže da se dijete dodijeli ocu. Podnijet ćemo kaznene postupke protiv svih onih koji su zlouporabili svoj položaj u ovom slučaju'', rekao je za DNEVNIK.hr Severinin odvjetnik Mate Matić, koji jutros nije bio na objavi odluke, ali je bila njegova kolegica Biloš.

''Severina se osjeća vrlo loše, nije u stanju dati izjavu, iz rezultata postupka nije očekivala takvu odluku. Sudska odluka neočekivana je i odudara od dosadašnjih sudskih procesa, indikativna je za daljnji razvoj i prava djece te prava roditelja na roditeljsku skrb. Na ovu odluku podnijet ćemo žalbu'', rekla nam je Jasminka Biloš.

Prema nepravomoćnoj odluci suda, Severina će sina viđati dva puta tjedno popodne i svaki drugi vikend od subote ujutro do nedjelje navečer.

''Ne smijem komentirati sudske odluke. Mi i dalje imamo zajedničku roditeljsku skrb, Severini nitko nije oduzeo skrb'', kratko je rekao Milan Popović za DNEVNIK.hr, a i njegov odvjetnik Hrvoje Jukić dao je samo kratku izjavu.

''Zadovoljni smo sa sadržajem odluke i nadamo se da će se ta odluka početi primjenjivati'', rekao nam je. 

Oglasili su se i iz Centra za posebno skrbništvo. 

"Imamo saznanja da je poseban skrbnik razgovarao s djetetom, a iz posljednjeg ročišta evidentno je da su se stranke usuglasile da se utvrđivanje mišljenja djeteta neće više provoditi", rekla je privremena ravnateljica Centra, Nela Bodrožić-Selak. 

"Svjedoci se saslušavaju, vještaci vještače, traži se mišljenje pedijatra, liječnika, škole, predškole, svih onih koji su uključeni u život djeteta", dodala je Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

"Mislim da to ne bi smjelo ovako ostati, međutim žalba protiv rješenja ne odgađa izvršenje i mislim da će ona morati shvatiti da će morati postupiti po odluci suda ovakva kakva je", zaključio je Severinin odvjetnik Mate Milić. 

Na odluku suda, Severinin će odvjetnik podnijeti žalbu. Cijeli postupak se produžuje.

Severina je ispoštovala odluku suda te je večeras oko 20 sati dovela sina Milanu Popoviću, kako je to i zatražio njegov odvjetnički tim, javlja Jutarnji list

Severina izgubila spor s Popovićem: Sud donio privremenu mjeru – dijete mora živjeti s ocem!