Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sarajevo Film Festival je otvoreno, od slavnih glumaca prvi je na odredište stigao Danny Glover.


U Sarajevo je u ponedjeljak navečer stigao slavni američki glumac Danny Glover kako bi prisustvovao na Sarajevo Film Festivalu. Glumac, producent i humanitarac pridružio se 19. SFF-u gdje će predstaviti ovogodišnjeg dobitnika nagrade Fondacije Katrin Cartlidge.

Vezani članci Slika nije dostupna Severina zablistala na crvenom tepihu u Sarajevu Slika nije dostupna BiH glumica stala uz bok hollywoodskim zvijezdama!

>> Poznati u Sarajevu: 'Svi koji su jednom bili kažu da će doći opet'

Možda nam je najpoznatiji po svojim zamijećenim ulogama u filmskom serijalu 'Smrtonosno oružje', no Danny je prisutan na kazališnim daskama i na velikim i malim ekranima već više od 25 godina.

Posljednjih godina je igrao u brojnim filmovima, neke nezavisne je i sam producirao. Glumio je u 'Dreamgirls' redatelja Billa Condona u kojem je glumila i Beyonce Knowles, a da može sve odglumiti pokazao je i u futurističkoj priči '2012' redatelja Rolanda Emmericha.

No Glover je više od glumca, on je i popularan javni govornik čija se obraćanja i dirljivi govori mogu čuti na fakultetima, sindikalnim skupovima i poslovnim konferencijama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook