Ivana Plechinger (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ivana Plechinger (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Sin Ivane Plechinger i glazbenika Brune Kovačića doživio je tešku nesreću. Na njega je na pješačkom prijelazu naletio automobil. Janu Kovačiću život nije ugrožen, a Ivana se oglasila na društvenoj mreži i opisala što se dogodilo.


"Život te slomi – da bi te temeljitije izgradio. Nekad ti se zaista čitav svijet u sekundi treskom protrese… Naš Jan jučer je doživio tešku prometnu nesreću zbog koje je mogao otići s ovog svijeta, a on ne samo da je ostao, već je po mnogima čudesno koliko je malo ozlijeđen. Na njega je na pješačkom prijelazu naletio policijski auto, nosio ga trideset metara i Jan je na kraju završio pod vozilom…

Vezani članci Sudar u Splitu Splitska policija traži svjedoke prometne nesreće: Teške ozljede zadobili pješak i dijete Policijsko vozilo, ilustracija Prometna nesreća kod Đurđevca: Jedna osoba poginula u slijetanju automobila u jarak

Ni u jednom trenu nije bio životno ugrožen, na hitnoj je – iako poprilično polomljen – nasmijavao sve dežurne sestre. Noćas mu je operirana noga, doktori su svi vrlo optimistični… Prije operacije brinuo se što će biti s projektima koje priprema, diktirao nam koga sve da obavijestimo i govorio koje prijatelje da za njega nazovemo da se ne brinu. Jutros sam se probudila i znala sam da to što nam se dogodilo nije bila nesreća, već sreća! Sreća u kojoj smo saznali koliko je naše dijete voljeno, zaštićeno i jako.

Zahvalila sam Bogu što nam ga je čuvao, jer znam da je. Danas u bolnici, iako sav u zavojima, s osmijehom na licu priča nam kako želi snimiti video u kojem će poručiti svoj djeci kako moraju paziti kad prelaze ulicu, sretan što je živ…

I još nešto: Molim vas, nemojte u komentarima raspravljati o policiji i o tome tko je tu kriv. Nama je to savršeno nevažno. Čovjeku koji je vozio auto vjerojatno je teže nego Janu i njemu želim da sazna da je sve zapravo itekako dobro završilo… Nek ova naša priča posluži svima da vjeruju u to da je UVIJEK samo dobro ispred svih nas ako si dovoljno mudar da to dobro želiš naći, i tad ti se u nesreći sreća prvo stidljivo, a onda sve hrabrije pokaže.

Mi od jučer navečer slavimo život našeg Jana, sigurna sam da ćete nam se svi pridružiti. Sretno – živjeli", napisala je.

Ivana Plechinger (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ivana Plechinger (Foto: Instagram) Foto: Instagram

Iz bolničkog kreveta oglasio se i Jan Kovačić.

"Dragi moji, neki su čuli, neki nisu. Da vas odmah riješim muke, sve je u redu. Živ sam, zdrav sam i "maaalo" polomljen. No ne objavljujem ovu fotku samo da vidite kako sam neizmjerno zgodan. Već vas želim najozbiljnije podsjetiti da gledate lijevo desno kada prelazite cestu. Ljudi podcjenjuju brzinu i blizinu automobila i mene je to moglo koštati života. Hvala svim anđelima što sam još uvijek tu uz vas. Za mene se ne bojite. Izlazim iz bolnice za tjedan dva, hodat ću opet za 2 mjeseca. Ljudi, čuvajte mi se na cesti. Budite stvarno oprezni. Volim vas puno puno puno i pazite mi se", napisao je.