Scarlett Johannson ove je godine pripala nominacija za Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu i za najbolju sporednu žensku ulogu.

Galerija


Holivudska glumica Scarlett Johansson dosad nije osvojila niti jednu nominaciju za Oscara iako je dosad glumila u više od dvadeset filmova i radila s nekima od najuspješnijih redatelja današnjice, poput Woodyja Allena ili braće Coen.

No na proglašenju ovogodišnjih nominacija za tu prestižnu nagradu i to se za ovu rođenu 35-godišnju Njujorčanku promijenilo, štoviše uspjela je ispisati povijest.

Naime, lijepa Scarlett osvojila je ne samo jednu, već dvije nominacije za najbolju glavnu žensku glumicu i najbolju sporednu žensku glumicu, što dosad nikome u povijesti dodjele te nagrade nije pošlo za rukom.

Nominaciju za najbolju žensku sporednu ulogu donijela joj je ratna drama "Jojo Rabbit" u kojoj igra židovsku djevojku Rosie, a za glavnu žensku ulogu drama "Marriage Story" u kojoj igra frustriranu glumicu koja prolazi kroz mučan razvod. Oba filma inače konkuriraju za nagradu za najbolji film. Isti je film nominaciju za najbolju sporednu glumicu donio i Scarlettinoj kolegici Lauri Dern. 

Joker predvodi listu nominiranih za Oscare, pogledajte ostala imena koja će se boriti za prestižnu filmsku nagradu!

Jedva čekamo da počne najglamuroznija holivudska noć u godini!

Umirovljena brazilska ljepotica plijenila pozornost u bikiniju koji je otkrio sve njezine draži