Sanja Vučić progovorila o dijagnozi i zdravstvenim problemima koje joj stvara štitnjača i Hashimotov sindrom.

Galerija


Pjevačica Sanja Vučić, koja je dio jedne od trenutačno najpopularnijih grupa ovih prostora Hurricane, progovorila je otvoreno o zdravstvenim problemima i dijagnozi zbog koje svakodnevno mora uzimati lijekove.

Vezani članci Hurricane Pogledajte kako su zgodne cure iz ''Hurricanea'' izgledale dok još nisu skupa žarile i palile, jedna od njih ne taji estetske zahvate Hurricane Obitelji djevojaka iz Hurricanea zadesile tužne vijesti dok su one pjevale na Eurosongu, a sve su im tajili do povratka kući

Naime, 27-godišnjoj Sanji prije dvije godine dijagnosticiran je Hashimotov sindrom, odnosno autoimuna bolest štitnjače.

"Žao mi je što se Hashimoto predstavlja kao bauk, a zapravo je stanje s kojim se može sasvim dobro živjeti. Najneugodnija je zapravo činjenica da terapiju morate uzimati dok ste živi, ​​ali ako ljudi piju kavu svako jutro, zašto ne bi uzeli jednu tabletu pola sata prije doručka? Jednostavno rečeno, kada dugo doživljavate stres ili se živcirate, a moguće je da imunitet 'uspori', u tijelu se počnu stvarati antitijela koja štitnjaču doživljavaju kao neprijatelja. Ta 'vojska antitijela' pokušava je uništiti, nesvjesna da je to vitalni dio organizma. Već stvorena antitijela ne mogu nestati, ali možete ih smanjiti pijenjem hormona koje bi, da je sve u redu, stvorila štitnjača. Zato govorimo o neizlječivom stanju", objasnila je Sanja za magazin Hello.

Ona je prve simptome primijetila zbog učestalih i dramatičnih promjena raspoloženja, ali i umora. Priznaje da je bila toliko umorna da joj je bilo teško ustati iz kreveta.

"Bila sam jako nesretna, iako sam u biti bila zadovoljna na svim područjima života. Smatrala sam da je psiha glavni krivac zbog kojeg se fizički loše osjećam, a situacija je bila obrnuta. Smetalo mi je što sam bila toliko razdražljiva, da me svaka sitnica mogla iritirati. Inače nisam takva. Mislila sam da postoji problem sa ženskim hormonima, pa sam prvo rješenje potražila kod ginekologa. Srećom, zbog vlastitog iskustva doktorici je bilo jasno o čemu govorim, pa mi je predložila da provjerim štitnjaču", ispričala je Sanja.

Zato danas nikamo ne ide bez lijekova i nastoji ostati pozitivna, puna energije i zdravo živjeti.

"Nervoza stvara zdravstvene probleme svakoj osobi, posebno nama s Hashimotovim sindromom. Stoga se trudim zadržati prisebnost što je više moguće. Uz to, trudim se voditi zdrav život, ali moram priznati da ne uspijevam uvijek. Još uvijek postoje trenuci kada ne mogu odoljeti brzoj hrani. Slučajno mi se najviše sviđa upravo ono što će svaki liječnik ili nutricionist reći 'ne, nikako'. Kad želja prevlada, sljedeći dan izgledam poput balona ​​jer moje tijelo zadržava veliku količinu vode. Zbog toga se odmah vraćam na pravi put pa jedem ono što se svima savjetuje, a i vježbam", zaključila je pjevačica.

Tijesni korzet koji je nosila zasjenila je jedna čudna stvar na njezinu dečku, teško je to ne primijetiti, ne viđa se često

Preporodio se otkako ljubi 25 godina mlađu ljepoticu koja mu je navodno uništila brak, a ne zna se tko je zgodniji - on ili ona!