Razlozi depresije

'Bio sam sramotan, radio stvari koje su gadljive - od toga se teško oporaviti'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Slavni komičar progovorio je o porocima u emocionalnom intervjuu za britanski The Guardian...

Tragično preminuli glumac Robin Williams nedavno je objavio kako nakon naporne godine (snimao je čak četiri filma) ponovno ima potrebu otići na rehabilitaciju.

Pogledaj i ovo Robin Williams (Foto: Getty Images) Ponovno zajedno! Pamtite li slatki dječji trojac iz kultnog filma? Evo kako izgledaju 30 godina kasnije i što danas rade!

Robin Williams pronađen mrtav u stanu - sumnja se na samoubojstvo

Williams je do 1983. godine bio ovisnik o kokainu i alkoholu, no prvi put se odrekao poroka netom prije rođenja sina, te uspio ostati tijezan čak 20 godina. No, prilikom snimanja filma The Big White na Aljasci 2003. godine počeo je opet piti.

'Bio sam u malom gradiću koji nije na kraju svijeta, ali možete ga vidjeti od tamo. I pomislio sam: alkohol. Hej, možda alkohol pomogne. Bio sam usamljen i bio me strah, previše sam radio i rekao: 'Je***a, možda pomogne'. I to je bila najgora stvar na svijetu', prisjetio se glumac u intervjuu za The Guardian.

'Nakon prvog gutljaja osjećao sam se toplo i divno. No, iduća stvar koju osvijestite je da imate problem i da vam nitko ne može pomoći". Williams je bio blizak prijatelj s Christopherom Reeveom, no kaže kako njegova smrt nije bila uzrok vraćanja porocima.

Robinovi kolege i prijatelji podijelili su lijepe misli o glumcu na društvenim mrežama

'Sebičnije je od toga, doslovno se radi o strahu. Pomislite - u redu, ovo će mi olakšati strah. No, ne pomaže. Bojim se svega. To je strah koji je svuda i frustrira. Prestrašen sam i tjeskoban', razjasnio je. No, nije se vratio kokainu jer je znao 'da će ga ubiti'. 'Ne, kokain me čini paranoičnim i nesposobnim, jako je zabavan. Niti jedan dio mene nije rekao: 'Super, ajmo to probati'. Beskorisni razgovori do ponoći, buđenje u zoru poput vampira... Ne', dodao je glumac.

Robinu je bilo potrebno tek tjedan dana da shvati kako opet ima problem s alkoholom. 'Taj prvi tjedan lažete sami sebi, govorite si da možete prestati, i onda se vaše tijelo pobuni i kaže - ma ne, stat ćeš kasnije. I onda mi je trebalo jedno tri godine da stanem'.

Na kraju ga je na rehabilitaciju potaknula obitelj, a Williams je svaki tjedan posjećivao okupljanja liječenih alkoholičara. Prije pet godina komičar je bio i na operaciji srca, gdje mu je jedan od zalisaka zamijenjen svinjskim.

'O Bože, postanete emocionalni. Tako nešto vam probije sve granice, načme vaš oklop. I nemate izbora, skroz ste otvoreni i osjećate se smrtno', opisao je iskustvo.

Njegov drugi brak završio je 2008. zbog opijanja, iako je tad već bio trijezan.'Bio sam sramotan, radio sam stvari koje su gadljive i od toga se teško oporaviti. Svatko može reći: 'Opraštam ti', no to nije isto kao oporavak. Ne možeš prijeći preko toga', tvrdi Robin.

U svojoj karijeri Robin Williams napravio je nekoliko zaista neobičnih izbora. Komedije, po kojima je i najpoznatiji, učinile su ga bogatim i slavnim, no sentimentalnost filmova poput World's Greatest Dad bolje je odgovarala njegovom karakteru.

Neke od njegovih najboljih uloga tjerale su nas na smijeh, ali i na plač

'Sad sam nešto sretniji. No ne bojim se biti nesretan, to je isto u redu. Tad možete stati i reći - sve je dobro. I u tome je stvar, to je dar', zaključio je glumac u intervjuu prije nekoliko godina.

Glumac je nekoliko dana prije smrti podijelio sentimentalan status s fanovima na Facebooku.

Robin Williams rođen je 21. lipnja 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke. Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.

U serijama je često improvizirao dijaloge, a njegov visoki nazalni glas ubrzo je postao i njegov zaštitni znak. Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. 'Dobro jutro, Vijetname' koja ga je lansirala među filmske zvijezde. Film je snimljen prema istinitoj priči u režiji Barryja Levinsona.

Poznat po izboru nekonvencionalnih uloga u komedijama i dramama kojima je potom udahnuo nešto posebno, svoje, 'otkačeno', Williams je gledatelje osvojio ostvarenjima u 'Društvu mrtvih pjesnika', 'Kralju ribara', 'Svijetu po Garpu', 'Tatici u suknji', 'Popaju', 'Buđenjima', 'Ja ću budan sanjati' i drugima.

William je godinama otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholom i ovisnosti o opijatima. Prošli je mjesec nekoliko tjedana proveo u Centru za borbu protiv ovisnosti u Minnesoti. Njegova agentica za tisak Mara Buxbaum potvrdila je da se 63-godišnji glumac dugo borio s teškom depresijom, zamolivši da se poštuje privatnost obitelji u trenucima iznenadnog i tragičnog gubitka.

Robin Williams ženio se tri puta i iz tih brakova ima troje djece.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene