Patio od depresije

Robin Williams pronađen mrtav u svom stanu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumac i komičar 63-godišnji Robin Williams pronađen je mrtav u svojem stanu u Sjevernoj Kaliforniji.

Sumnja se da je oskarovac Robin Williams sam sebi oduzeo život, potvrdili su iz šerifovog ureda okruga Sjeverne Kalifornije za CNN

Pogledaj i ovo Stan i Joan Lee (Foto: AFP) Filmska ljubavna priča Ljubav svog života preoteo je drugom muškarcu te ju oženio sat vremena nakon razvoda

'U posljednje vrijeme borio se s depresivnim stanjima', izjavila je za medije njegova glasnogovornica Mara Buxbaum. 'Ovo je tragičan i iznenadan gubitak. Obitelj moli za privatnost u ovim, za njih, izrazito teškim vremenima', dodala je.

Mladi oskarovac preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima

Iz mrtvozornikovog ureda je potvrđeno da je do smrti najvjerojatnije došlo kao do posljedice 'gušenja'.

Williamsova supruga, grafička dizajnerica Susan Schneider, s kojom se vjenčao u listopadu 2011. godine poslala je pisano priopćenje medijima. 'Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od voljenih umjetnika i predivno ljudsko biće. Srce mi je doslovno slomljeno', napisala je Schneider. 'U ime Robinove obitelji tražimo privatnost u našoj dubokoj tuzi. Nadamo se da naš fokus neće biti njegova smrt nego bezbrojni trenuci radosti i smijeha koje je on dao milijunima', dodala je glumčeva supruga.

Vijest o smrti legendarnog glumca potresla je Hollywood, ali i sve obožavatelje diljem svijeta. Williams je dobitnik Oskara za ulogu učitelja u filmu Dobri Will Hunting 1997. godine, u kojem je glumio zajedno s Mattom Damonom.

Robin Williams rođen je 21. lipnja 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke. Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.

U serijama je često improvizirao dijaloge, a njegov visoki nazalni glas ubrzo je postao i njegov zaštitni znak. Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. 'Dobro jutro, Vijetname' koja ga je lansirala među filmske zvijezde. Film je snimljen prema istinitoj priči u režiji Barryja Levinsona.

Poznat po izboru nekonvencionalnih uloga u komedijama i dramama kojima je potom udahnuo nešto posebno, svoje, 'otkačeno', Williams je gledatelje osvojio ostvarenjima u 'Društvu mrtvih pjesnika', 'Kralju ribara', 'Svijetu po Garpu', 'Tatici u suknji', 'Popaju', 'Buđenjima', 'Ja ću budan sanjati' i drugima.

William je godinama otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholom i ovisnosti o opijatima. Prošli je mjesec nekoliko tjedana proveo u Centru za borbu protiv ovisnosti u Minnesoti. Njegova agentica za tisak Mara Buxbaum potvrdila je da se 63-godišnji glumac dugo borio s teškom depresijom, zamolivši da se poštuje privatnost obitelji u trenucima iznenadnog i tragičnog gubitka.

Robin Williams ženio se tri puta i iz tih brakova ima troje djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene