Ruši granice

Zezali su ga, a sada mu se dive: Kako je maleni dječak s hula-hupom oduševio Hrvatsku

Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 9 Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 9 Nova TV 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Matej Mateković (Foto: Nova TV) Matej Mateković (Foto: Nova TV) Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 9 Matej Mateković (Foto: Nova TV) Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 6 Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 5 Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 4 +0 Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 1 Galerija

Osmogodišni Matej Mateković oduševio je publiku i žiri Supertalenta svojom vještinom vrtnje hula-hupa, a iako su ga prije zezali u školi, sada svi imaju samo riječi hvale.

Maleni rasplesani Matej Mateković iz Križevaca oduševio je Hrvatsku svojim žarom i strasti za plesanjem hula-hupa. Iako mnogi misle da je ta zabavna aktivnost rezervirana samo za djevojčice, Matej je svima pokazao kako rušiti granice i stereotipe te slijediti vlastite snove, a to je prepoznao i žiri Supertalenta. Nakon što je izašao na pozornicu s čak 42 hula-hupa, ovaj dječak iz Križevaca pokazao je kako hula-hup ne treba biti isključivo akrobatski sport za djevojčice. 

Pogledaj i ovo Matej Mateković (Foto: Dnevnik.hr) Zavidno umijeće Nekada su ga ismijavali, a danas mu se svi dive: Priča 8-godišnjeg Mateja koja svima može biti inspiracija

Matej je naime dobio zlatni gumb i time je lansiran direktno u polufinale showa, a reakcije njegove okoline očekivano su - fantastične. 

"Svi mu čestitaju, svi su oduševljeni. Baš je jučer došao iz škole i ispričao kako su mu svi čestitali", rekla nam je Matejeva mama Lidija. 

Velika ljubav između dječaka i hula-hupa započela je prije dvije godine, kada je na Supertalentu iz 2017. Matej vidio vještinu plesa s hula-hupom. Mama Lidija kupila mu je prvi kolut, a danas ih u kolekciji ima više od 50.

Roditelji su Mateja tako upisali i u Žonglersku radionicu Kufer i Klub Kulture u Križevcima, gdje dva do tri puta tjedno vježba po dva sata. 

Od jednog koluta na početku, Matej danas može vrtjeti čak 42 hulahopa, što je pokazao i u emisiji. Na koreografiji je vježbao tri mjeseca, a u tome su mu pomogli treneri Dijana Čeh i Saša Lončarić.

Zlatni gumb donio mu je i popularnost u školi. Prijatelji iz razreda prije su ga zezali da se bavi sportom za curice, a danas mu čestitaju na uspjehu.

Matej se već bacio na pripremu koreografije za polufinale Supertalenta, a  mi smo sigurni da će nas ponovno oboriti s nogu, što god nam pripremio. 

Više o Supertalentu čitajte na službenoj stranici. 

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Profimedia) Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Getty Images) Keanu Reeves (Foto: Profimedia) Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Getty Images) +8 Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Profimedia) Celebrity Tragično je izgubio dijete i ljubav svog života, a sad je prvi put u 35 godina pokazao novu djevojku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene