Osmogodišni Matej Mateković oduševio je publiku i žiri Supertalenta svojom vještinom vrtnje hula-hupa, a iako su ga prije zezali u školi, sada svi imaju samo riječi hvale.

Galerija Matej Mateković (Foto: Nova TV) Matej Mateković (Foto: Nova TV) Matej Mateković (Foto: Nova TV) - 9 +4 Matej Mateković (Foto: Nova TV)

Maleni rasplesani Matej Mateković iz Križevaca oduševio je Hrvatsku svojim žarom i strasti za plesanjem hula-hupa. Iako mnogi misle da je ta zabavna aktivnost rezervirana samo za djevojčice, Matej je svima pokazao kako rušiti granice i stereotipe te slijediti vlastite snove, a to je prepoznao i žiri Supertalenta. Nakon što je izašao na pozornicu s čak 42 hula-hupa, ovaj dječak iz Križevaca pokazao je kako hula-hup ne treba biti isključivo akrobatski sport za djevojčice. 

Vezani članci Lucija Šarčević - 1 Bilman je zbog ove boginje rekao nešto da mu je bilo neugodno, ali nije mogao prešutjeti: ''Tvoj glas, svaki tvoj uzdah...'' Tetiana Kundyk - 10 Maju je opet izbezumila žena kojoj je već otvoreno rekla da je luda: "Kaj je ovo?! Ovo nije normalno!"

Matej je naime dobio zlatni gumb i time je lansiran direktno u polufinale showa, a reakcije njegove okoline očekivano su - fantastične. 

"Svi mu čestitaju, svi su oduševljeni. Baš je jučer došao iz škole i ispričao kako su mu svi čestitali", rekla nam je Matejeva mama Lidija. 

Velika ljubav između dječaka i hula-hupa započela je prije dvije godine, kada je na Supertalentu iz 2017. Matej vidio vještinu plesa s hula-hupom. Mama Lidija kupila mu je prvi kolut, a danas ih u kolekciji ima više od 50.

Roditelji su Mateja tako upisali i u Žonglersku radionicu Kufer i Klub Kulture u Križevcima, gdje dva do tri puta tjedno vježba po dva sata. 

Od jednog koluta na početku, Matej danas može vrtjeti čak 42 hulahopa, što je pokazao i u emisiji. Na koreografiji je vježbao tri mjeseca, a u tome su mu pomogli treneri Dijana Čeh i Saša Lončarić.

Zlatni gumb donio mu je i popularnost u školi. Prijatelji iz razreda prije su ga zezali da se bavi sportom za curice, a danas mu čestitaju na uspjehu.

Matej se već bacio na pripremu koreografije za polufinale Supertalenta, a  mi smo sigurni da će nas ponovno oboriti s nogu, što god nam pripremio. 

Više o Supertalentu čitajte na službenoj stranici. 

Tragično je izgubio dijete i ljubav svog života, a sad je prvi put u 35 godina pokazao novu djevojku Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Profimedia) Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Getty Images) Keanu Reeves (Foto: Profimedia) +9 Keanu Reeves i Alexandra Grant (Foto: Getty Images)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju