Rade Šerbedžija dirljivim se videom koji je objavio na svojoj facebook stranci oprostio od svog prijatelja Mustafe Nadarevića.

Galerija


Smrt legendarnog glumca Mustafe Nadarevića rastužila je njegove brojne prijatelje i kolege, koji se teško mire s njegovim odlaskom i koji se s njim opraštaju dirljivim riječima i uspomenama putem društvenih mreža.

Vezani članci Mustafa Nadarević Poznato je mjesto posljednjeg ispraćaja Mustafe Nadarevića, ali jedan detalj ipak nije otkriven Anja Šovagović Neutješna Anja Šovagović oprostila se od Nadarevića dirljivom porukom uz zajedničku fotografiju iz mlađih dana

Među njima je i glumac Rade Šerbeždija koji se oglasio na svom facebook profilu gdje je objavio emotivan video.

"A što da kažem o našem Mustafi Nadareviću? Prijatelju i božanstvenom glumcu, jednom od najdivnijih hrvatskih glumaca, rekao bih jednom iz reprezentacije prvog tima svih glumaca na području bivše Jugoslavije. Zajedno smo počeli, živjeli smo zajedno kao cimeri tri godine, dijelili jednu sobu. Znali smo jedan o drugome sve, volio sam ga mnogo. Znam koliko je bio nježan sin, znam koliko je bio nježan otac, brižljiv, dobar muž i pravi prijatelj. Svi su ga voljeli. I publika ga je voljela jer je bio tako nekako poseban, jednostavan, kao ta Bosna koju je nosio u sebi, taj njegov mentalitet. Bio je jednostavno jedinstven. Teško će nam biti bez njega, bio je sjajan", izjavio je Rade u videu koji možete pogledati ovdje

Objava je dirnula mnoge koji su primijetili koliko je glumcu teško zbog gubitka dragog prijatelja.

"Vidim bol u njegovim očima", "Tako leijpe riječi, tako iskrene riječi za prijatelja može izreći samo veličina od čovjeka. A to ste vi gospodine Rade. Što reći o obojici, o Vama s kojima smo rasli i prolazili sve faze ovoga života. Hvala Vam obojici", "Hvala Rade na ovome. Posebno dotakne ljudsko srce kad veliki glumac govori o drugom jednako tako velikom glumcu, čovjeku, kolegi i prijatelju", "Sjajan glumac. A vi još sjajniji i s godinama samo dobivate na kvaliteti, zrelosti, mudrosti", "Bravo Rade. Vi ste oboje veličina glume. Lijepo je čuti i iskreno reći što se misli o svom dragom prijatelju", samo su neki od komentara koje su mu uputili obožavatelji. 

Mustafa Nadarević preminuo je u nedjelju u popodnevnim satima u 78. godini nakon duge i teške bolesti, a ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom i bosanskohercegovačkom kulturnom stvaralaštvu.

Posljednji ispraćaj Mustafe Nadarevića bit će onakav kako je on zamislio, imao je samo jednu molbu