Američki glazbenik R. Kelly optužen je za nekoliko seksualnih prijestupa, a cijela zavrzlama je započela kada je uz pomoć mita oženio 15-godišnju Aaliyah.

Galerija


52-godišnji američki R&B pjevač R. Kelly proživljava neke od najtežih trenutaka u životu. Naime, optužen je za cijeli niz seksualnih prijestupa. Optužbe ga terete za šokantan popis nedjela, a sve je započelo davnim slučajem iz 1994. kada je navodno krivotvorio dokumente i podmićivao koga je trebao ne bi li uspio oženiti tada 15-godišnju Aaliyah, poznatu preminulu pjevačicu. Na temelju krivotvorenih dokumenata R. Kelly je uspio oženiti maloljetnu Aaliyah, no trud mu se i nije baš isplatio, jer su se razveli nakon samo šest mjeseci braka. Kada su se vjenčali R. Kelly je imao 27 godina. 

Vezani članci R Kelly (Foto: Instagram) Desetljećima je u svom domu imao seks-kult, oženio je 15-godišnjakinju, no tek je sad priveden R Kelly (Foto: AFP) O tome se priča već desetljećima: Protiv slavnog repera podignuta optužnica za seksualna zlostavljanja

Taj skandal se zataškao kada je lijepa Aaliyah poginula u avionskoj nesreći 2001. godine, no sada je sve ponovno izašlo na vidjelo. 

Inače je ovaj posrnuli pjevač već godinama u centru brojnih skandala u kojima je, bez iznimke, optužen za seksualno zlostavljanje žena i djevojaka. Sve se posebno zahuktalo kada je snimljena serija "Surviving R. Kelly", a u kojoj su mnoge žrtve ovog seksualnog predatora progovorile o detaljima svojih odnosa s njime. 

Protiv pjevača je podignuto na desetke optužnica za seksualno zlostavljanje i uzenmiravanje, a pripisuju mu se i zlodjela poput - snimanja seksa s maloljetnicom, vođenje seks kulta, pedofiliju i posjedovanje i snimanje dječje pornografije. 

Pretpostavlja se da bi za sve navedeno mogao dobiti i do 30 godina zatvora. 

Živi ludim momačkim životom, a za jednogodišnju kćerkicu plaća vrtoglav iznos samo da ju - ne vidi