Princeza Diana u ekskluzivnom razgovoru rekla je da joj je brak s princem Charlesom završio jer je želio kćer te vjeruje da je Harryjevo rođenje razočaralo njezina supruga.


U ekskluzivnom razgovoru Diana, princeza od Walesa, tvrdi da je rođenje princa Harryja razočaralo njegova oca, princa Charlesa. Tijekom sastanka s kraljevskim biografom Andrewom Mortonom princeza je otvoreno govorila o gorkim implikacijama svoje druge trudnoće. Autor je uključivao transkripte njihova nefiltriranog razgovora u nedavnom ponovnom izdanju "Diana: Njezina istinska priča – njezinim riječima".

Vezani članci Princ Harry, princ William Igra prijestolja u Velikoj Britaniji: Od Charlesa do Eugenie, tko i kojim redom je sljedeći u redu za preuzimanje krune? Vjenčanje princa Charlesa i Camille - 2 Prošlo je 16 godina od vjenčanja Camille i Charlesa, pogledajte kako su se taj dan zabavljali prinčevi William i Harry!

Prema Diani, Harryjevo rođenje 15. rujna 1984. godine signaliziralo je početak kraja. "Charles i ja bili smo vrlo, vrlo bliski šest tjedana prije nego što je rođen Harry, najbliži što smo ikada bili i što ćemo ikada biti", prisjetila se. "Onda, odjednom, nakon što je Harry rođen, naš brak kao da je prošao. Sve je otišlo u odvod." Diana kaže da je unaprijed znala spol djeteta, ali nije rekla princu Charlesu jer se "uvijek" nadao kćeri. Tako je i u 2015. godini Charles priznao da se nada da će njegovo drugo unuče biti djevojčica, piše Cosmopolitan. "Želio je dvoje djece i želio je djevojčicu", objasnila je. Čuvajući tajnu do kraja, rođenje dječaka došlo je kao potpuno iznenađenje. Ona tvrdi da je njezina prva reakcija bila: "O, Bože, to je dječak", a zatim "i ima čak crvenu kosu". Srećom, par se već složio oko njegova imena. U slučaju dvojice dječaka, odlučili su se za imena William i Harry. "Alternativa je bila Arthur i Albert", objasnila je Diana.

Dok princeza kaže da je Charles "volio život u vrtiću", rođenje je obilježilo prekretnicu u braku. Rekla je Mortonu da je nakon Harryjeva dolaska "nešto u meni zatvoreno", pogotovo jer je njezin suprug nastavio svoju aferu. "Tada sam znala da se Charles vratio svojoj dami", rekla je Diana za Camillu. Dok novo dijete donosi radosti i izazove, princeza je kasnije pripisivala bračne probleme izvanbračnoj aferi, a ne njihovu drugom sinu. "Bilo nas je troje u ovom braku pa je bilo malo gužve", rekla je glasno u intervjuu za BBC 1995. godine. Razdvojili su se 1992. godine, prije službene rastave 1996. godine.