Jeste li se ikad pitali koliko košta kraljevska svadba? Donosimo vam približni troškovnik svadbe princa Harryja i Meghan Markle.

Galerija


Princ Harry i Meghan Markle u centru su pozornosti cijelog svijeta. O detaljima kraljevskog vjenčanja priča i piše se tjednima, a zanimljiv aspekt svakako je i onaj financijski. Ne treba biti matematičar da biste shvatili da će njihova svadba biti poprilično skupa. Stručnjaci tvrde - i preko tisuću puta skuplja od prosječne britanske ili američke svadbe.

Vezani članci Meghan Markle (Foto: Getty Images) Nije se mogla suzdržati: Meghan prasnula u smijeh jer je Harry bio prisiljen prekinuti svečani govor posvećen ocu George Clooney, Amal Clooney (Foto: Getty Images) Odlično se snašao i u konobarskoj ulozi: Clooney zauzeo šank na kraljevskom vjenčanju pa gostima točio vlastitu tekilu

Da podsjetimo, par će se vjenčati u subotu, 19. svibnja u kapelici St. Georgea u Windsoru. Troškove svadbe snosit će Kensingtonska palača, a očekuje se da će se svota popeti do vrtoglavih 32 milijuna funti. Najviše će, piše Business Insider, otići na osiguranje. Ništa čudno, nije ni svadba Kate Middleton i princa Williama bila puno jeftinija. Troškovi su iznosili oko 24 milijuna funti.

Meghan Markle, prince Harry (Foto: Getty Images)
Meghan Markle, prince Harry (Foto: Getty Images)

Osiguranje će zaista biti najskuplje i najvažnije. Na njega će se potrošiti oko 30 milijuna funti. Uključuje snajperiste, policajce u civilu, dronove, vojnu tehnologiju koja će biti tu u svrhu zaštite para, ali i cijele kraljevske obitelji. Sve ostalo, dakle između dva i tri milijuna funti otići će na hranu, slastice, zabavni dio programa, garderobu i medeni mjesec para.

Troškovnik bi otprilike mogao izgledati ovako:

Hrana i piće - Par će na to potrošiti nešto manje od pola milijuna funti.

Vjenčanica - Oko 300 tisuća funti. Vjenčanicu će Meghan Markle financirati sama. Očekuje se da će se glumica odlučiti na tradicionalan dizajn s jedinstvenim detaljima.

Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty)
Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty)

Veliki šator - Prostor ispred kapelice u kojoj će se vjenčati treba osposobiti za sve goste koji će prije obreda boraviti na otvorenom. Veliki šator otprilike bi mogao koštati oko 350 tisuća funti.

Medeni mjesec - Iako se ne zna koliko će koštati, ostatak iznosa lako bi mogao otići na luksuznu i privatnu lokaciju na kojoj će se par odmarati.

Nova TV gledateljima priprema veliki prijenos ovog najiščekivanijeg događanja godine. U posebnoj emisiji, iz kraljevski opremljenog studija, gledatelji će tijekom više od tri sata emisije moći izravno pratiti tijek vjenčanja, atmosferu s lokacije, ali i čuti zanimljive analize gostiju. S njima će u studiju razgovarati voditelji Valentina Baus i Dorijan Elezović kojemu je, nakon vjenčanja princa Williama i Kate, ovo drugo kraljevsko vjenčanje koje će popratiti u voditeljskoj ulozi. S lokacije vjenčanja najsvježije će informacije donositi novinarka Barbara Štrbac, a emisiju će uređivati urednica Ivana Ivančić.

Urednica portala Showbuzz.hr Mirjana Filipović izvještavati će uživo iz Windsora, gdje će se princ Harry i Meghan Markle zavjetovati na vječnu ljubav. Kao iskusna urednica i novinarka Mirjana će čitateljima uživo približiti atmosferu s jednog od najvažnijih showbizz događaja godine.