Jedan od glavnih suosnivača talijanskog modnog brenda Missoni, Ottavio Missoni preminuo je u svom domu u Sumirago nel Varesottu.


Prema pisanju 'Yahoo newsa' Ottavio Missoni preminuo je u 92. godini , 'u spokoju svog doma'.

Vezani članci Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija Preminulo najviše osoba od početka epidemije. U jednoj županiji opet problem svadbe: "Velik broj pozitivnih na COVID ne zna izvor zaraze" Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Podignuta optužnica protiv petorice okrivljenika i pravne osobe zbog tragične nesreće u HE Plat

Početkom mjeseca je izišao iz bolnice u Varesu, gdje je bio hospitaliziran zbog srčanih problema.

>> Nasljednik carstva Missoni nestao u 'novom' Bermudskom trokutu

Ottavio, koji je inače rođen u Dubrovniku 1921., od oca Talijana i majke Hrvatice, sa suprugom Rositom je 1953. godine osnovao poznati brend Missoni.

Inače, Ottavio se prvo proslavio karijerom u sportu (utrke s preponama), ali je za vrijeme Drugog svjetskog rata postao ratni zarobljenik.

Kada je rat završio, bacio se u dizajnerske vode – počeo je s kreiranjem vunenih trenirki. Upravo su njegove vunene trenirke nosili talijanski sportaši na Olimpijskim igrama 1948.godine u Londonu. Nakon što je upoznao buduću suprugu Rositu, supružnici su osnovali danas kultni brend Missoni.

I danas se Missonijevi dizajnerski komadi baziraju na pletenim uzorcima šarenih boja, što je njihov zaštitni znak.

'Nikad nisam radio ništa što je bilo u modi, što je baš tada bilo in. Kreirao sam onako kako sam zamislio, slučajno je to moda prepoznala, što nikad nisam mogao zamisliti da će se tako stvari odvijati', rekao je Ottavio.

Osim što je sa suprugom izgradio modno carstvo, Ottavio je ljubav prema dizajniranju prenio i na ostatak obitelji. Tako su i njegova djeca povezana s brendom Missoni - Vittorio Missoni najstariji je sin osnivača modne kuće Missoni. Vittorio se zajedno sa svojom braćom Lucom i Angelom brinuo o obiteljskom biznisu.

Podsjetimo, velika tragedija je pogodila slavnu obitelj: zrakoplov u kojem je bio Vittorio Missoni i njegova supruga Maurizia Castiglioni nestao nakon uzlijetanja s arhipelaga Los Roques, u karipskom moru, gdje su bili na odmoru.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook