Nadja Regin preminula je u 88. godini života.

Galerija


Srpska glumica Nadja Regin, poznata i kao jedna od Bondovih djevojaka, preminula je u 88. godini života. Vijest je objavljena na službenom profilu Jamesa Bonda na Twitteru, samo osam dana nakon vijesti o smrti glumice Tanie Mallet.

Vezani članci Slika nije dostupna Meksička ljepotica nova je Bond djevojka! Slika nije dostupna Ništa od Rihanne - Ovo je nova Bond djevojka!

"Jako nam je žao što vas moramo izvijestiti da je Nadja Regin preminula s 87 godina. Nadja se pojavila u dva filma o Jamesu Bondu, 'Iz Rusije s ljubavlju' i 'Goldfinger'. Naše su misli u ovim tužnim trenucima s njezinom obitelji i prijateljima", piše u objavi.

U filmu "Iz Rusije s ljubavlju" glumila je ljubavnicu britanskog špijuna Kerima Beya, a u "Goldfingeru" se našla u ulozi trbušne plesačice Bonite.

Jednom je prilikom priznala kako isprva uopće nije htjela prihvatiti uloge u filmovima o najpoznatijem svjetskom špijunu.

"Iskreno, na početku mi je bilo vrlo neugodno jer to su bile stvarno male uloge. Ali kada je britanska kraljica imala manju ulogu, pomislila sam, pa ako je film dobar za Njezino Veličanstvo, ne bi mi trebalo biti toliko neugodno", izjavila je u jednom intervjuu Nadja.

Uz filmove o Jamesu Bondu, Nadja je glumila i u filmovima "Danger Man", "The Avengers" i "The Saint and Dixon of Dock Green".

U posljednje se vrijeme pisanjem, a njezina novela "The Victims and the Fools" objavljena je pod njezinim punim imenom Nadja Poderegin. Napisala je i dječu priču "The Puppet Planet", a prije nego je preminula pisala je vlastite memoare.

Nadja Regin rođena je 2. prosinca 1931. godine u Nišu u Srbiji. Glumačku akademiju završila je u Beogradu, a uz to je diplomirala i filozofiju. 

Glumačku karijeru započela je kao studentica glumeći u jugoslavensko-njemačkim produkcijama, a kasnije u Velikoj Britaniji, Austriji i Novom Zelandu.

Ludo zaljubljena pjevačica izmjenjivala nježnosti s  bratom blizancem dečka Lane Jurčević