Nakon što je progovorila o svojoj borbi s multiplom sklerozom, Nika Antolos je putem Instagrama poslala apel predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za legalizaciju ulja kanabisa.

Galerija


Bivša članica grupe Feminnem posljednjih je dana podigla popriličnu buru u medijima.

Vezani članci Mario Puškarić Mario je već pet godina prikovan za krevet i treba pomoć: "Vjeruješ u sustav i nadaš se, a onda shvatiš da si sam" Nika Antolos (Foto: Instagram) Domaća pjevačica rastužila obožavatelje fotografijom iz bolnice: "Ja mogu sve, ali moje tijelo baš i ne"

Naime, 29-godišnja Nika Antolos vrlo je iskreno progovorila o svojoj borbi s multiplom sklerozom, a onda je pomoć zatražila i od samog državnog vrha, točnije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, Nika je putem Instagrama poslala apel predsjednici da se legalizira ulje kanabisa za pomoć oboljelima od ove bolesti, koje im pomaže u olakšavanju simptoma. "Bok, ja sam Nika, mama prelijepe djevojčice Sienne i uskoro ću možda prekršiti zakon. Naime bolujem od multiple skleroze i više mi se nekako ne trpi konstantne nagle bolove cijelim tijelom, vrtoglavice, konstantni umor... Sia me moli da se igramo lovice, ali ja nemam snage. A s obzirom na to da medicinsko ulje kanabisa (u pravoj čistoj formi i dozama) u ljekarnama niti postoji niti nosi normalnu cijenu, primorana ću očito biti odlaziti u Sloveniju i ilegalno kupovati isto", započela je.

"Najmanje od svega što trebam uz takvu diagnozu jest stres koji osjećam na samu pomisao da nešto ilegalno radim, i to još dok me dijete doma čeka. Ali još gore me preplavi na pomisao da me Sia gura u kolicima dok ja pomalo u bolovima gasnem... Hrvatska, bilo bi lijepo kad bi moje šlapice prošle bez kršenja zakona i šuljanja po bolnicama, kad bi samo mirovale kraj kauča u mom dnevnom boravku. Nema vremena. Nema jednom niti bit će već. Ja, kao i 6000 ljudi u RH hoćemo pomoć sada. Mi sada živimo. Dopustite nam da se liječimo ili si bar pomognemo LEGALNO." Predsjednica je odgovorila na njezin upit te ju zamolila da tekst objave pošalje mailom, što je ona odmah i učinila.

A Nika je sada dobila i odgovor koji prenosimo u cijelosti.

"Poštovana gospođo Antolos, prije svega, dopustite mi izraziti iskreno suosjećanje zbog Vašeg zdravstvenog stanja. Primila sam Vaše pismo i u potpunosti razumijem Vašu situaciju, koju posebno teškom čini Vaše majčinstvo i Vaša opravdana i razumljiva želja da svojoj djevojčici pružite svu pažnju koju ona traži i zaslužuje. Nažalost, u Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobom tešku fizičku bol. Stoga nastojim u potpunosti sagledati problem o kojem govorite i potrebu da se svima vama olakša situacija. Pritom podsjećam na činjenicu da predlaganje ili izmjene zakona nisu u nadležnosti Predsjednice Republike. No nastavit ću pratiti ovaj problem i u skladu sa spomenutim ovlastima nastojati pridonijeti pronalaženju rješenja u odnosu na odgovorna državna tijela i u skladu s komparativnom praksom modernih i razvijenih država. Ukoliko imate potrebu osobno iznijeti odgovarajuće podatke ili činjenice, uvijek ste dobro došli u mojem uredu. S poštovanjem."

"Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i gospodina Kujundžića, točnije ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala @predsjednicarh što ste odgovorili posebno napisanom porukom, a ne kopijom te srcem poslušali naš vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života... Pratiti ću i nadalje javno sve što se događa, nastaviti iznositi činjenice i vikati ,'problem' kad on jest. Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve sto i činimo. Hvala...", napisala je Nika uz fotografiju predsjedničinog odgovora. 

Stigla je u odijelu kao i njezin slavni partner, samo što ona ispod sakoa nije nosila baš ništa

Povratak poslije sloma: Vjenčanje bivšeg ju je dotuklo, a sad je u badiću pokazala fantastično tijelo

Jedva smo ga prepoznali: Nekad najzgodniji akcijski junak zabavljao se u društvu seks-bombe bivše države