U jeku epidemije, nimalo bezazlenih ospica, istražili smo što poznate majke misle o cjepivu i imaju li razloga za paniku.


Uvijek je teško biti mama i znati odabrati što je najbolje za mališane. Bombardiranje informacijama sa svih strana dodatno otežava donošenje odluka, posebno ako su uključeni zdravstveni rizici. Cijepljenje, iako zakonski obvezno, jedna je od takvih odluka koja dijeli mame u grupe 'za' i 'protiv'. U jeku epidemije, nimalo bezazlenih ospica istražili smo što poznate majke misle o cjepivu i imaju li razloga za paniku.

Vezani članci Neda Parmać i Marina Orsag Neda Parmać i Marina Orsag u zajedničkom showu, iz prijateljstva se rodila i poslovna suradnja Neda Parmać - 1 Neda Parmać stihovima nove pjesme zabrinula je svoje roditelje, a progovorila je i o odnosu s bivšim kolegicama

Slavni otkrili drugu stranu estrade - što se krije iza blještavila pozornice?

'Ja sam bila prva koja je rekla zašto moram cijepit svoje dijete, bila sam na korak da kažem ne jer sve to nosi svoje posljedice', rekla je Lana Klingior Mihić. 'Stvarno me strah... ne znam kako bih živjela s tim, da sam rodila troje prekrasne zdrave djece i da onda jedno oboli. Ima i puno drugih komplikacija koje nisu bezazlene', dodaje bivša pjevačica i vlasnica PR agencije.

Dvije majke o razlozima zašto (ne)cijepe djecu: 'Njima je to možda statistika, ali meni je to moje dijete'

'Te teorije zavjere da se naša djeca pokušavaju otrovati na ovaj ili ona način... Ne znam koliko je to glupo ili pametno, ali ni jedna osoba ne može reći da je indiferentna', rekla je pjevačica grupe Feninemm Neda Parmać.

Znanstvena istraživanja ipak su na strani cjepiva. Struka upozorava da epidemija donosi mnogo veće rizike od samog cjepiva. Ne smijemo zaboraviti da su ospice visoko zarazne, a ponekad i smrtonosne. Ukoliko ste zaobišli zakonsku obavezu cijepljenja, razmislite još jednom jer ne samo da u opasnost dovodite svoje dijete, već i sve one koji dolaze u dodir s njim. Pogledajte cijelu priču u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook