Petra Nižetić kao majka jednogodišnjeg dječaka odlučila je progovoriti o svom majčinskom iskustvu i problemu s kojim se susreću mnoge majke tijekom i nakon porođaja.

Galerija


Splitska voditeljica s američkom adresom Petra Nižetić, koja s malenim sinom Jozom i suprugom Franom Mastelićem živi u San Franciscu, na društvenim je mrežama odlučila progovoriti svom iskustvu trudnoće i porođaja te mentalnim problemima s kojima se poput mnogih novopečenih majka susrela, i to kao tabu-temom.

Vezani članci Maja Šuput Maja Šuput čeka prvo dijete! Pjevačica je sretnu vijest objavila na Instagramu: "Dolazi prinova kao naš najljepši dar!'' Luka Nižetić Nižetić podijelio preslatku fotografiju koja topi srca, istaknuo koliko je sretan u ovom divnom društvu

Petra je stoga otkrila kako se ona osjećala, sa željom da pomogne onima koji su se našli u istoj ili sličnoj situaciji kao ona.

"Malo prije nego što sam zatrudnjela s Jozom, krenula sam na jedno od najdražih putovanja u životu - higijena mentalnog zdravlja. Sada mogu reći da je to najbolja stvar koju sam napravila za sebe, svoje dijete i svoj brak. I nisam stala. Shvatila sam da je to, baš poput fizičkog zdravlja, (ako ne i više) neprestani rad, ali i neopisiva nagrada. Mislim da nema majke koja nije prošla kroz neki težak period bilo u trudnoći, postpartumu ili kasnije tijekom odgoja; izgubila tlo pod nogama, osjetila anksioznost, napadaje panike, postporođajnu depresiju i slično. Ako se suočavate s teškoćama ili se osjećate nesigurno u ulozi majke, u tome niste same - potražite pomoć! Zapratite @CentarRMZ za ohrabrenje i podršku! Ne ustručavajte se potražiti pomoć, to je najbolje što možemo napraviti sebe, svoje dijete i svoju obitelj", poručila je svojim pratiteljicama Petra.

Petra i Frane u braku su od 2016. godine, a maleni je Jozo kao kruna ljubavi stigao na svijet prije godinu dana.