Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Penelope Cruz i Javier Bardem pozivaju na prekid bombardiranja Gaze te optužuju međunarodnu zajednicu zbog njezine inertnosti. Izrael optužuju za genocid.


Slavni glumci Penelope Cruz i Javier Bardem napisali su otvoreno pismo u kojem oštro osuđuju izraelsko bombardiranje Gaze te ga nazivaju 'genocidom', piše britanski Independent.

Vezani članci Slika nije dostupna Je li ona nova Bondova djevojka? Slika nije dostupna 'Dojenje mi stvara ovisnost'

Glumci također zahtijevaju jaču reakciju Europske Unije te traže od nje da pomogne zaustaviti vojnu operaciju u kojoj je do sada poginulo više od 1200 Palestinaca. Civili, uključujući i djecu, čine većinu ubijenih.

Šokantna snimka: Cijela četvrt u Gazi sravnjena sa zemljom u sat vremena

U pismu slavnih glumaca, koje su objavili španjolski mediji, stoji: 'Gaza prolazi kroz živi užas ovih dana, opkoljena je i napadnuta sa svih strana - i s kopna, mora i iz zraka. Domovi brojnih Palestinaca su uništeni, uskraćena im je voda, struja, slobodno kretanje do bolnica, škola, a za to vrijeme međunarodna zajednica ne radi ništa!'

Izrael i dalje nemilosrdno raketira, bombardira i granatira Gazu, no govore kako su im mete samo Hamasovi zapovjedni centri, zajedno s lanserima raketa i skladištima oružja.

Unatoč strašnom razarnju i ogromnim žrtvama, Hamas i dalje ne pristaje na primirje, sve dok se njihovim uvjetima ne udovolji, navodno su riječi sjenovitog vojnog vođe Hamasa, Mohameda Deifa, prenosi Telegraph.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook