Glenn Close nominirana je u kategoriji najbolje glumice za fantastično filmsko ostvarenje u filmu "The Wife".

Galerija


Na crveni tepih 91. dodjele prestižnih nagrada Oscar stigla je i jedna od favoritkinja.

Vezani članci Gloria Campano, Bradley Cooper, Irina Shayk (Foto: Getty Images) Bradley Cooper na dodjelu Oscara stigao je ne s jednom, već s dvije najdraže žene Bradley Cooper, Lady Gaga (Foto: Profimedia) Gaga je skinula haljinu od šnicli i super pjeva, ali to smo znali. Zaslužuje li prežvakana melodrama toliku pozornost?

Radi se o 71-godišnjoj legendarnoj glumici Glenn Close koja je nominirana u kategoriji najbolje glumice za fantastično filmsko ostvarenje u filmu "The Wife".

A kladionice predviđaju kako će upravo ona otići kući sa zlatnim kipićem u rukama, a zbog ove uloge osvojile i brojne druge filmske nagrade u 2019. godini, uključujući i Zlatni globus.

Zanimljivo, najviše dosadašnjih dobitnica Oscara na dodjelama je nosilo zlatne haljine. To su otkrili stručnjaci iz brenda Accessorize analizom mode na dodjeli filmskih nagrada tijekom posljednjih 40 godina. Posljednja glumica koja je nosila takvu haljinu kada je proglašena najboljom glavnom glumicom bila je Emma Stone 2017. godine, a tada je proglašena najboljom glumicom za ulogu u kino hitu "La La Land".

Emma je za Oscara nominirana i ove godine, ali u kategoriji za najbolju sporednu glumicu u vrlo zanimljviom i neobičnom filmu "Miljenica". Kao boja koja holivudskim glumicama donosi najmanje sreće u dobivanju nagrade pokazala se zelena boja. U posljednjih 40 godina čak 14 glumica koje su bile nominirane za Oscara, a nisu ga osvojile, nosile su haljine upravo ove boje.

Jenda od najpoznatijih svakako je Kate Winslet koja nije dobila zlatni kipić za ulogu u legendarnom filmu "Titanic" koji je 1998. godine osvojio čak 11 kipića.

Što se tiče nominacija za najbolju sporednu glumicu, najviše sreće donosile su žute haljine, a najmanje one sive boje.

A pogađate, Glenn Close upravo se pojavila na 91. dodjeli u raskošnoj zlatnoj haljini s dugim plaštom. Slučajnost ili ne, otkriti ćemo iza 2 ujutro kada počne službena ceremonija. 

Omiljenu punašnu glumicu fotografi uhvatili u zagrljaju misterioznog muškarca, osmijeh nije mogla sakriti

Glumac stigao u raskošnoj haljini: Pored najvećih glumačkih zvijezda, on je ovako odjeven privukao pažnju!

Spremne na sve: U zadnji tren potrošile su poveću svotu novca kako bi zablistale na crvenom tepihu

''Green Book'' osvojio Oscara za najbolji film, slavili su i glumci Rami Malek te Olivia Colman