Voditelj Jimmy Kimmel ovogodišnju dodjelu Oscara počeo je zbijanjem šala.

Galerija


Dodjelu Oscar otvorio je Justin Timberlake, a potom je voditeljsku palicu preuzeo Jimmy Kimmel. Odmah na početku osvrnuo se na podjele u američkom društvu te je kazao kako je nevažno da Amerika opet bude velika neovisno o liberalnoj ili konzervativnoj političkoj opciji.

''Milijuni ljudi gleda ovaj prijenos. Okrenite se nekome s kime se ne slažete oko nečega i započnite dijalog'', kazao je Kimmel zbog geopolitičke situacije u kojoj se Amerika nalazi zbog novoizabranog predsjednika.

Voditelj se našalio i na račun Matta Damona kada je kazao: ''Kada smo se upoznali, ja sam bio 'onaj debeli'.''.

Jimmy Kimmel (FOTO: Getty)
Jimmy Kimmel (FOTO: Getty)

''Hvala predsjedniku Trumpu, jer prošle godine se činilo kao da su Oscari rasistički'', kazao je Kimmel, a potom se našalio na račun Damiena Chazellea. ''Ove je godine puno depresivnih filmova. Toliko ih je završilo tužno da je najsretniji završetak bio onaj u sredini Moonlighta''.

Uslijedilo je obraćanje Isabelle Hupert, rekavši da Hollywood ne diskriminira strance već da diskriminira na temelju godina i spola.

''Na Oscarima slavimo najbolje glumce, ali ove godine slavimo i precijenjene glumce i glumice'', kazao je voditelj na račun Meryl Streep za koju je upravo novi američki predsjednik kazao kako je precijenjena.

Meryl Streep (FOTO: Getty)
Meryl Streep (FOTO: Getty)

Naravno tu nisu stale šale na račun Trumpa. ''Ako radite za CNN ili bilo koji medij koji ima u imenu riječ Times, molimo vas napustite dvoranu. Ne toleriramo lažne vijesti'', kazao je Kimmel.