Voditelj Jimmy Kimmel ovogodišnju dodjelu Oscara počeo je zbijanjem šala.


Dodjelu Oscar otvorio je Justin Timberlake, a potom je voditeljsku palicu preuzeo Jimmy Kimmel. Odmah na početku osvrnuo se na podjele u američkom društvu te je kazao kako je nevažno da Amerika opet bude velika neovisno o liberalnoj ili konzervativnoj političkoj opciji.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Pelosi zatražila opoziv Trumpa, on joj odgovorio: "Nancy se unervozila, kaže da moli za mene. Ne vjerujem joj. Pomozi beskućnicima u svojem okrugu, Nancy" Justin Trudeau u društvu Emmanuela Macrona i Borisa Johnsona (Foto: APTN) Trump pobjesnio zbog snimke na kojoj ga Macron, Johnson i Trudeau ismijavaju: Čelnika Kanade nazvao dvoličnim

''Milijuni ljudi gleda ovaj prijenos. Okrenite se nekome s kime se ne slažete oko nečega i započnite dijalog'', kazao je Kimmel zbog geopolitičke situacije u kojoj se Amerika nalazi zbog novoizabranog predsjednika.

Voditelj se našalio i na račun Matta Damona kada je kazao: ''Kada smo se upoznali, ja sam bio 'onaj debeli'.''.

''Hvala predsjedniku Trumpu, jer prošle godine se činilo kao da su Oscari rasistički'', kazao je Kimmel, a potom se našalio na račun Damiena Chazellea. ''Ove je godine puno depresivnih filmova. Toliko ih je završilo tužno da je najsretniji završetak bio onaj u sredini Moonlighta''.

Uslijedilo je obraćanje Isabelle Hupert, rekavši da Hollywood ne diskriminira strance već da diskriminira na temelju godina i spola.

''Na Oscarima slavimo najbolje glumce, ali ove godine slavimo i precijenjene glumce i glumice'', kazao je voditelj na račun Meryl Streep za koju je upravo novi američki predsjednik kazao kako je precijenjena.

Naravno tu nisu stale šale na račun Trumpa. ''Ako radite za CNN ili bilo koji medij koji ima u imenu riječ Times, molimo vas napustite dvoranu. Ne toleriramo lažne vijesti'', kazao je Kimmel.