Predsjednik SAD-a Barack Obama odlikovao je Oprah Winfrey, Billa Clintona i mnoge druge za promicanje slobode.


TV voditeljica, vlasnica TV kuće OWN i jedna od najutjecajnijih žena na svijetu dobila je još jedno važno odličje. Oprah Winfrey je osobno od predsjednika SAD-a Baracka Obame dobila odličje za promicanje slobodne.

Vezani članci Marijana Grbeša Zenzerović Analiza završnice kampanje: "Ulozi su veliki, obje strane smatraju da trebaju osloboditi Ameriku od ovih drugih" Slika nije dostupna SKROMNI POČECI Neglamurozni prvi poslovi uspješnih ljudi

Osjećali su bili pomiješani, no Oprah je ponosna primila svoju medalju. Bila je toliko dirnuta da nije mogla suzdržati suze, kao ni smijeh kojega nije mogla sakriti kada je pozirala okupljenim fotoreporterima.

>> Oprah Winfrey otkrila ljubav svog života - 'To je stvarno istina!'

50 godina nakon smrti Johna F. Kennedyja, Obama je istaknuo kako je on bio predsjednik koji je nadahnjivao cijelu generaciju.

Obama, bivši predsjednik Clinton i bivša državna tajnica Hillary Clinton prije same ceremonije položili su vijenac i poklonili se pred Kennedyjevom grbom na groblju u Arlingotnu u nazočnosti članova obitelji Kennedy. Obama je dodijelio predsjedničku Medalju slobode i Billu Clintonu, te ostalim petnaestoro Amerikanaca koji su dali značajan doprinos kulturi, politici, sportu i znanosti SAD-a.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook