Sve zbog statusa

NINA VIOLIĆ 'Na mene i dijete dignuta je hajka, prijete mi smrću'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Ne podnosim nacionalizam, fašizam i povraća mi se od svih vrsta patriotizma. Gnušam se diktature i jednoumlja', dodala je glumica.

Kada je prije dva dana na svom Facebook profilu Nina Violić javno izrazila nezadovoljstvo novom Vladom, a prije svega ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem, digla se na nju nezapamćena hajka. Ponovno se oglasila na Facebooku gdje je napisala kako joj zbog spornog statusa prijete progonom, smrću i silovanjem te da je i na njezino dijete dignuta hajka.

Pogledaj i ovo Zlatko Hasanbegović Nije skidala osmijeh s lica Zlatko Hasanbegović snimljen sa samozatajnom suprugom, o njoj se jako malo toga zna i ne viđamo ju često

'Prije dva dana napisala sam na svom zidu na Facebooku kako se osjećam. U nepunih 40 sati na mene i moje dijete dignuta je zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem.... Molim sve one koji su, bez mog dopuštenja, objavili to pismo da objave i ovo, jer ne želim da preko mene dižete bune i zveckate oružjem. Prostor moje borbe nisu ni društvene mreže ni mediji. Više od 20 godina prostor moje borbe je gluma i u tom prostoru uvijek sam bila spremna na sve. Pokušavala sam mijenjati stvari i uspijevala ponekad. Osobna sloboda je ono čime sam se bavila i bavit ću se zauvijek. Sloboda u glavi, sloboda od onoga sto su me naučili, sloboda od onoga čime me straše. Zalažem se i zalagat ću se za neovisnost kulture od politike bez obzira tko je na tronu. Ne zanimaju me oni, zanima me istina. Drugačija, neprilagođena, odbačena, hrabra, plemenita, velikodušna', poručila je Nina.

Dodala je da ne podnosi nacionalizam, fašizam, niti patriotizam. 'Borim se i borit ću se protiv tradicionalističke i baštinske umjetnosti, zato sto je mrtva i nema odnosa s vremenom u kojem živimo. Ne podnosim nacionalizam, fašizam i povraća mi se od svih vrsta patriotizama. Gnušam se diktature i jednoumlja. Ne pristajem na podjele desno i lijevo i zauvijek ću se sprdati s ljudima kojima svijet tu počinje i završava. Zato vas molim da me ostavite na miru. Ne pripadam svijetu za koji se vi borite. Slobodna sam od vašeg jada i gluposti i znam da nisam usamljena u tome. Brine me ono sto je, u posljednjih nekoliko sati, moje benigno pisamce izazvalo. Ne mogu vjerovat da se to pismo smatra hrabrošću. Ne želim ni pomisliti da se bojimo reći ono što osjećamo. I ne pristajem na društvo u kojem je to podvig, rekla je Violić.

 

Prije dva dana napisala sam na svom zidu na facebooku kako se osjećam. U nepunih 40 sati na mene i moje djete dignuta je...

Posted by Nina Violic on 27. siječnja 2016

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene