Ne čudi da su glazbenici jedni od najplaćenijih ljudi u svijetu showbiza, ali mogla bi vas šokirati brojka na računima ovih pet glazbenika.


Nije neka tajna da su glazbenici jedni od najbolje plaćenih zvijezda na svijetu. Naravno, ne radi se tu samo o pjesmama. Velik dio njihove zarade dolazi od svjetskih turneja, raznih ulaganja i pokretanja poslova, a mi vam donosimo pet najbogatijih glazbenika.

Andrew Lloyd Webber

Vezani članci Jurica Pađen (Foto: Dnevnik.hr) Poslušajte pa prosudite sami: Je li Paul McCartney plagirao Juricu Pađena? Jennifer Lopez, Cris Judd (Foto: Getty Images) Buran ljubavni život: Ova ljepotica udavala se 3 puta, najkraći brak trajao je samo 9 mjeseci, a sad se opet zaručila

Andrew Lloyd Webber je zasad jedini glazbenik koji je zaradio više od jedne milijarde dolara. On je napisao neke od najpoznatijih pjesama te producirao neke od najpoznatijih mjuzikla na slavnom Broadwayju. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 1.2 milijarde dolara.

Paul McCartney

Osim novca kojeg je zaradio s legendarnim Beatlesima, Paul McCartney dodatno je zaradio i od svog benda Wings kao i od samostalne karijere. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 850 milijuna dolara, a imao je i jedno od najskupljih vjenčanja.

Dr. Dre

Dr. Dre je zaradio 600 milijuna dolara prodajom svog biznisa, Beats Electronics poznatoj tvrtci Apple. Zaradio je još 200 milijuna dolara svojim pjesmama i produciranjem. Njegovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na 800 milijuna dolara.

Sean 'Diddy' Combs

On je jedan od najprodavanijih hip hop izvođača 90'-ih godina, no nakon 20 godina odlučio je otići iz glazbene industrije. Novac koji je zaradio uložio je u alkoholna pića, liniju odjeće i televizijsku postaju. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 700 milijuna dolara.

Bono

Glavni pjevač grupe U2, koja je jedna od najuspješnijih grupa svih vremena, na turneje je išao preko 30 godina. Uspjeh grupe je njegovo bogatstvo dovelo na iznad 650 milijuna dolara, a uz to Bono je sam investirao novac pa bi ukupan iznos njegovog bogatstva mogao biti i puno veći.