Pjevač Matko Jelavić osvrnuo se na atmosferu koja je proteklih dana vladala Splitom. Bez dlake na jeziku otkrio je što misli o turbofolku i pokrenuo raspravu.

Galerija


Jedan od najomiljenijih splitskih glazbenika, Matko Jelavić, ovih dana pozorno prati sva događanja vezana uz Europsko rukometno prvenstvo. No, osim same igre zaintrigirala je Jelavića i atmosfera koja je vladala Splitom posebno nakon poraza naše reprezentacije od Švedske. Zvuci koji su dopirali iz automobila  u gradu pod Marjanom rastužili su Jelavića koji je svoje razočaranje otkrio i javno.

Vezani članci Seka Aleksić (Foto: Dnevnik.hr) Na Rujanfestu Seka Aleksić, Dejan Matić, Ministarke... "Činjenica je da većina sluša narodnjake" Matko Jelavić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Poznati splitski pjevač o rasprodanim koncertima Saše Matića u Zagrebu: "Žao mi je moje Hrvatske!"

"Zadnjih dana Split je bio ponosan zbog rukometa, na automobilima hrvatske zastavice, i djeca i starci u hrvatskim dresovima, a iz automobila su se čule samo naše lijepe pjesme. Među njima i moje. Dojam je da su ljudi bili nasmiješeni i sretni. No poslije poraza naše reprezentacije, opet su se pojavila dobro poznata vozila s tutta forza navijenim turbofolkom. Voze Splitom u krug i informiraju stanovnike o friškoj produkciji te uvozne glazbe. Očito plaćeni za to", napisao je Jelavić na Facebooku.

Ispod objave odmah se pokrenula i rasprava o turbofolku koji sve više uzima maha. "Zna se! Plaćenici - dobre sluge, loših gospodara!", Prodane duše koje će sve učiniti za novac", samo su neki od komentara koji su osvanuli ispod objave.

Neki su pak komentirali i kako ne razumiju poplavu turbofolka pored toliko naših lijepih pjesama. "Naše lijepe pjesme su stare, novima nije dopušteno od strane hrvatske elite koja upravlja glazbom", zaključio je Jelavić.

Matko Jelavić (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Tomislav Bralić, Matko Jelavić, Alen Nižetić, Dražen Zečić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL