Emily Ratajkowski se 2013. pojavila u spotu "Blurred Lines" Robina Thickea koji je izazvao kontroverze i proglašen je seksističkim.

Galerija


Emily Ratajkowski svakodnevno uveseljava milijune obožavatelja golišavim fotografijama, a ponekad se zaista teško sjetiti kako je dosegla toliku popularnost. 

Vezani članci Emily Ratajkowski Njezini bikiniji sve su manji, ali u ovakvom izdanju želi pozirati samo u njegovu naručju Emily Ratajkowski - 2 Frka u Los Angelesu: Manekenka poznata po golišavim fotkama izjurila bosonoga na ulicu

Emily se proslavila 2013. pojavivši se u hitu "Blurred Lines" Robina Thickea, iako se u manekensku i glumačku karijeru upustila još kao dijete. Thicke je atraktivnu Britanku zamijetio kada je snimila golišave crnobijele fotografije za The New York Times i odlučio ju angažirati. 

Pjesma "Blurred Lines" izazvala je kontroverze i glazbeni spot je proglašen seksističkim jer degradira žene, a dio javnosti je tvrdio da promovira silovanje. Emily je rekla da se ne slaže s tim viđenjem i kako  je riječ o uporabi humora i sarkazma. "Uzeli su nešto što na papiru izgleda seksistički i pretvorili to u zanimljivu stvar. Pjesma mi je dala priliku da kažem što mislim o današnjem feminizmu i općenito o ženama u pop kulturi", ispričala je. Pjesma je zauzela vrhove glazbenih top lista diljem svijeta unatoč kritikama.  

Manekenku je 2013. časopis Esquire proglasio ženom godine na temelju glasova čitatelja i pretekla je glumicu Jennifer Lawrence. Magazin Rolling Stone je Emily uvrstio među 20 najvećih seks simbola, a FHM ju je stavio na ljestvicu četiri najseksi žene na svijetu. 

Nakon toga je njezina manekenska karijera doživjela uspon i pozirala je za brojne magazine. Krasila je naslovnicu časopisa GQ na kojoj je bila samo u toplesu. Počela je surađivati i s poznatim modnim brendovima poput Versacea i Dolce & Gabbane, no u glumi se nije proslavila. Odigrala je nekoliko uloga koje nisu bile baš za pamćenje. 

Manekenka, koja će 7. lipnja proslaviti 29. rođendan, privukla je pažnju i kada je postala žrtva krađe golišavih fotografija, a nastavila je kroz godine ljutiti javnost tvrdnjama da je feministica koja uživa u slobodi seksualnog izražavanja. 

Svojedobno je istaknula da nema nikakvog problema s golotinjom te da je odmalena s obitelji posjećivala nudističke plaže. Inače, Emily je od 2018. u braku s glumcem Sebastianom Bearom-McClardom (38). On nema nikakvog problema s njezinim golišavim fotografijama na Instagramu gdje ju prati 26.5 milijuna ljudi, a ponekad joj se pridruži, pa prekrije njezina strateška mjesta.